Jakovčić: “Svi započeti projekti u sljedećoj godini bit će dovršeni”

JakovčićIstarski župan Ivan Jakovčić je najavio kako će Županijsko Poglavarstvo nastaviti uspješnu međunarodnu aktivnost Istre jer je ta županija, trenutačno najspremnija po pitanju konkurentnosti javnog sektora. “U ovoj godini ostvarili smo sve što smo zamislili, od rasta gospodarstva i smanjenja stope nezaposlenosti do nastavka velikih istarskih infrastrukturnih projekata.

To je Istri omogućilo da ide naprijed brzim tempom”, rekao je istarski župan i predsjednik IDS-a Ivan Jakovčić na predblagdanskom druženju s novinarima u Puli. Napomenuo je također kako su izgradnja nove pulske Opće bolnice, pulsko sveučilište, odlagalište otpada Kaštijun, plinofikacija te muzej suvremene umjetnosti u Istri, najvažniji projekti započeti ove godine i da će u idućoj biti dovršeni.

Jakovčić je kazao kako se kao iznimno važna tema u Istri nametnula zaštita okoliša, pa je naveo kako je lokalna samouprava upravo na slučaju “Rockwool” pokazala da neće tolerirati zagađivače u Istarskoj županiji.

Najavio je kako će Županijsko Poglavarstvo nastaviti uspješnu međunarodnu aktivnost Istre jer je ta županija, kaže Jakovčić trenutačno najspremnija po pitanju konkurentnosti javnog sektora. “Već dvije godine u županijski proračun više sredstava stiže iz europskih fondova nego iz državnog proračuna. To je apsurdno, ali s jedne strane pokazuje koliko nas država voli, a s druge kako sami možemo konkurirati za najvažnije projekte koje financiraju europski fondovi”, rekao je istarski župan.

Nacional.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.