Jakovčićeva “košarica” Rockwoolu

jakovcic1.jpgIstarski župan Ivan Jakovčić sastao se s izaslanstvom grupacije Rockwool iz Danske o čemu je govorio na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu. Predsjedniku te grupacije Eelcou Van Heelu Jakovčić je rekao da je mikrolokacija Rockwoola u Pićnu loša i krivo odabrana.

– Rockwool želi zadržati proizvodnju u Pićnu, ali očekujem od grupacije ulaganje dodatnih napora da se ekscesi koji se povremeno događaju konačno riješe jer građani ne mogu živjeti u strahu, naglasio je Jakovčić i dodao da su ga predstavnici Rockwoola pozvali da posjeti tvornicu, što je on, kako je rekao, odbio i najavio posjet tek kada tvornica bude proizvodila na način kako Istra to očekuje.

Jakovčić je najavio da će se 22. travnja održati prezentacija koncepta izlaska Istre iz krize koji će imati za cilj konkurentnost istarskog gospodarstva i punu zaposlenost.

Odgovarajući nakon konferencije na pitanje novinara o tvrdnji čelnika HNS-a Radimira Čačića da će on nakon izbora vjerojatno obnašati funkciju potpredsjednika Vlade zaduženog za gospodarstvo, Jakovčić je rekao da se na sastancima koalicije SDP-HNS-IDS-HSU nije raspravljalo o foteljama, ali smatra da druga stranka po veličini u koaliciji ima pravo na potpredsjedničko mjesto.

– Mislim da bi Čačić kao potpredsjednik Vlade zadužen za gospodarstvo svakako dobro obnašao svoju funkciju i zato on ima našu potporu, rekao je Jakovčić i dodao da on osobno neće biti član Vlade jer, kaže, želi odraditi mandat župana do kraja, odnosno do svibnja 2013. godine. Dodao je da će, kad se tema funkcija otvori, IDS imati zahtjev za ministarskim mjestom u Vladi, ali i na nižim razinama. (Hina)

Političke igre preko Kajinovih leđa
Komentirajući najavu da će se IDS-ov zastupnik Damir Kajin naći pod provjerom Ministarstva uprave zbog odluka koje je prije desetak godina potpisao kao predsjednik Županijske skupštine, a tiču se prodaje zemljišta u Barbarigi i Dragoneri, Jakovčić je istaknuo da se u Istri neće ništa skrivati.
– DORH, policija i Ministarstvo uprave su dobrodošli. No, uvjeren sam da je to politička igra koja nema nikakve veze s Kajinovom krivicom, rekao je i dodao da se želi pokazati kako smo svi isti.
– Mi u Hrvatskoj nismo svi isti, naglasio je Jakovčić.

glasistre.hr

1 komentara na “Jakovčićeva “košarica” Rockwoolu”

  1. Cionist napisao:

    E moj Jakovčić. Ma nema većega demagoga od tebe! Sanader i Milanović ti nisu ni do gležnja!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.