Jasmin Bečirović prvak Hrvatske

Prva ovogodišnja utrka HBS kalendara je uspješno održana pod organizacijom BK Pula u istoimenom gradu. Već sad imamo poznate državne prvake u svim kategorijama Ciklokros prvenstva Hrvatske, a Jasmin Bečirović je jedan od njih.

Naslov prvaka u elitnoj kategoriji je ove godine po prvi put osvojio mladi U23 Jasmin Bečirović iz kluba B.K. Meridiana Kamen team ispred  puno iskusnijeg vozača  Pavao Roseta BK Kalorija  te treće plasiranog Igora Rudana BK Rijeka. Nažalost nismo uspjeli razgovarati s Jasminom već smo ulovili vice prvaka Roseta da nam proba odati zanimljivosti s utrke. Tako smo saznali da je po njegovom mišljenu staza bila tehnički lagana, ali s jednim vrlo zeznutim faktorom koji ga je nakraju i koštao boljeg plasmana.

Određeni segment staze se vozi po kamenitom makadamu koji je mnogim vozačima zadavao defekte tj. bušenje guma. Osim toga sve se moglo vozitit bez ikakvih poteškoća.  Upravo svojim bušenjem gume u posljednjem krugu je izgubio pobjedu od Bečirovića koji mu je tokom cjele utrke disao za vratom. Roset je naveo da bi staza s malo više blata puno bolje njemu odgovarala što je i razumljivo budući da je vrlo iskusan u vožnji s MTB-om koji je njegova prava okupacija.

Rezultati po kategorijama:
– početnici               Filip Gvozdanović    B.K. Sveta Nedelja
– kadeti                     Marko Bertetić           MTB Istra Pazin
– juniori                    Bruno Vuglovečki   B.D.  Sloga
– žene                        Mija Radotić                  B.D. Sloga
– veterani                Tino Smoković           MTB Istra Pazin

Vrijedi spomenuti relativno velik odaziv biciklista u kategoriji početnici, cak 27 što je za skoro duplo više nego u pojedinim kategorijama. Klub Pula organizator je zadovoljan odazivom koji je u skladu s Hrvatskim prosjekom, cjelo natjecanje je prošlo bez poteškoća te se nadaju još većem odazivu sljedeće godine.

dvakotaca.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.