Javni poziv za dodjelu potpora za poticanje razvoja poduzetništva u Istarskoj županiji

Novim Javnim pozivom za dodjelu potpora poduzetnicima Istarska županija osigurala je ukupno 1.175.000,00 kn. Javni poziv otvoren je do iskorištenja sredstava, a najdulje do 30. listopada 2017. godine.

Korisnici mjera iz ovog Programa mogu biti subjekti malog gospodarstva utvrđeni Zakonom o poticanju razvoja malog gospodarstva koji posluju i imaju registrirano sjedište na području Istarske županije te imaju najmanje jednu zaposlenu osobu na neodređeno vrijeme, pri čemu se zaposlenom osobom smatra i vlasnik/ica. 

Potpore će se dodjeljivati putem dvije mjere,

mjere 1 – Potpore za početak poslovanja – samozapošljavanje i

mjere 2 – Subvencioniranje nabave nove opreme.

Najniži iznos potpore koji može biti dodijeljen iznosi 5.000,00 kn a najviši 10.000,00 kuna za obje mjere. Ukoliko je tvrtka registrirana za djelatnost prerađivačke industrije te kupuje opremu koja se koristi za proizvodnju, putem mjere 2 – Subvencioniranje nabave nove opreme može dobiti od 5.000,00 kn do 25.000,00 kn potpore.

Podnositelj se ima pravo javiti na obje mjere ukoliko za to ima ostvarene uvjete. Po svakoj mjeri moguće je podnijeti samo jedan zahtjev.

Zahtjevi za dodjelu nepovratne potpore podnose se Istarskoj županiji, Upravnom odjelu za gospodarstvo na propisanim obrascima s traženom i potpunom dokumentacijom.

Detaljni uvjeti za prijavu navedeni su u Javnom pozivu koji zajedno s prijavnim obrascima možete preuzeti ovdje.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.