Javni WC-jedan od prijedloga pazinskih gradskih vijećnika

Javni wcPrva ovogodišnja sjednica Gradskog vijeća Grada Pazina započela je kao i obično pitanjima vijećnika. Za govornicom su se izredali redoviti „propitivači“ gradskih vlasti: oporbeni HDZ-ovci, nezavisni Valter Milohanić, te umirovljenik Danilo Vadanjel.


Stjepan Gabrić je pozvao odgovorne da ispitaju problematične grafite koji se pojavljuju po gradskim zidovima i posebno ukazao na one uvredljivog i opasnog sadržaja poput jednog koji kaže „Uzmi si život, tvoj je!“
Gabrića je zanimalo i pod kojim je uvjetima sklopljen ugovor za postavljanje klizališta na Trgu te zašto se prešlo na opskrbu grada vodom iz Butonige umjesto sa izvora Sv. Ivan.

Po kojim su kriterijima dodjeljivani prostori u bivšoj vojarni i zašto Hrvatski časnički zbor nije uključen u tu raspodjelu pitala je Marija Ivić Kačan (HDZ) i dodala kako Hrvatski časnički zbor nije uvršten ni u proračun za 2008. godinu.

Viktor Lakoseljac ukazao je na neadekvatno postavljene prometne znakove koji ometaju kretanje građana i apostrofirao one uz zgradu Trgovačkog suda, a dotakao se i netočnog voznog reda na autobusnom kolodvoru.

Nezavisni Valter Milohanić opetovano je pozvao Komunalni odjel da sanira sva dječja igrališta i na njima postavljene igračke jer neke zbog svog lošeg stanja predstavljaju potencijalnu opasnost.
Milohanić je iznio i dva konstruktivna prijedloga. Prvi je da Pazin konačno dobije javni WC i to na prostoru nekadašnjeg kioska Lutrije na Trgu za što je priložio i vlastitu idejnu skicu, a drugi se tiče boljeg informiranja građana o radu Gradske uprave, TZ i gradskih udruga za koje bi Milohanić na prazno pročelje bivše robne kuće postavio pano za oglašavanje.

Danilo Vadanjel smatra da je radno vrijeme pazinske gruntovnice prekratko i neprilagođeno za potrebe građana te da bi ga zbog velikih gužvi trebalo produljiti.
Zanimao se i za izgradnju komemorativnog centra, proširenje groblja i uređenje parkirališta uz groblje te zatražio da se ova tematika uvrsti u dnevni red neke od sjednica Gradskog vijeća.

N većinu pitanja „letimične“ odgovore dao je gradonačelnik Neven Rimanić, te po potrebi ponudio i naknadne pismene odgovore.
Za kako ih je nazvao „…živopisne Milohanićeve prijedloge…“ treba ispitati postoje li tehnički preduvjeti potrebni za njihovu realizaciju.
Primjedbe na radno vrijeme gruntovnice i prometne znakove proslijedit će se nadležnima-Općinskom sudu odnosno Hrvatskim cestama.
Gradsko će vijeće raspravljati o detaljnom planu uređenja koji uključuje i izgradnju komemorativnog centra na groblju, no prethodno je potrebno riješiti vlasničko-pravne odnose, odgovorio je Rimanić.
Ugovor o postavljanju klizališta predmet je rada Gradskog poglavarstva koje je smatralo da se ovim potezom omogućuju korisne aktivnosti za mlade Pazinjane te da su uložena sredstva opravdala cilj o čemu govore i pozitvne reakcije javnosti na ovu inicijativu.
Gradonačelnik se složio s vijećnikom Gabrićem oko potrebe uklanjanja neprimjerenih grafita, a oko stanja na autobusnom kolodvoru rekao je da je to često ponavljana priča oko vlasništva zemljišta, ali će se zatražiti od „Autotransa“ koji se bavi prodajom karata da ažurira vozni red.

Pročelnik Boris Demark detaljnije je pojasnio postupak dodjele prostora u bivšoj vojarni za što je pred dvije godine osnovano posebno povjerenstvo kao savjetodavno tijelo Poglavarstva. Od 22 pristigla zahtjeva u prvom krugu pozitivno je riješeno njih 18, a naknadno još jedan. Među pristiglim zahtjevima nije bilo zahtjeva Hrvatskog časničkog zbora, rekao je Demark.

Dario Brajković
„Radio 052“

8 komentara na “Javni WC-jedan od prijedloga pazinskih gradskih vijećnika”

 1. Pero napisao:

  aha, opet niš o Kalčevoj ulici. Pa je*ote, vidite neke grafite i razne SITNICE a ovaj problem u ulici Antuna Kalca se ne spominje nigder. Bi san u općini i pol ljudi ni nezna ča je to i di je,a gradonačelnik se već niz godina trudi obećavat kako će se za koji mjesec sredit a kako to reče tako i zabi. Evo naša san mejl pa ću mu baš pisat čisto da vidin.

 2. Anonimno napisao:

  Sramota je za grad nepostojanje javnog WC-a negdje u centru grada.Na trgu se održavaju razne manifestacije,onda tu je i samanj a da ne govorimo da nakon Rima cijeli centar smrdi po urinu danima.Milohanićev prijedlog je sigurno upućen u dobroj namjeri i Rimaniću bi bilo bolje da se suzdrži”duhovitih”komentara i napokon napravi tj. pokrene nešto i po tom pitanju.Trg i centar su lice grada a javni WC je potreba.Civilizacijska i fiziološka.

  1. Anonimno napisao:

   Sramota je javni WC stavit u centar grada, na glavni gradski trg, uz sam rub parka istarskih velikana.
   Da si Belić napravi zahod ko i svi drugi ugostitelji onda cijeli centar ne bi smrdi po urinu.

   1. Anonimno napisao:

    a di bi ga trebalo stavit? na vrh Drazeja ili na Brestovicu?
    vidi san Zagorovu skicu i stvar je super! čak i za u park.
    možda bi trebalo pitat sanitarne, komunalne i tko zna koje inspektore zašto Belić nema WC. ako takvi uopće u ovom gradu postoje i ako ča delaju?!?

 3. Anonimno napisao:

  Ma ne bude nis od tega zahoda, bar ne u kiosku od lutrije, jer bi spiro treba tamo otvorit fast food, tako da ne vjerujen da ce se grad upustit u neki trosak kad more pobirat solde od najma (ako mu uopce budu ca naplatili- “ruka ruku mije”)

 4. marino napisao:

  Bravo Zagor !
  Dječja igrališta su definitivno preopasna za dicu.
  A PARK VELIKANA je popiškan i pokakan….bljak…i ZAŠ?Belić nema WC;i kako uopće ima dozvolu za delo bez zahoda????
  lipi moj pazin

  1. Anonimno napisao:

   a je pomisli ki ča bi mladi pazinjani delali po tom wc-u tijekom vikenda?
   ne znan koliko subota bi riva izdržat taj wc… neki žive za razvaljivanje takovih stvari…

   1. Anonimno napisao:

    neki žive za delat dišpet,a neki delaju za plaću….pa ti policjoti bi mogli ča i delat..i subotom uveče…..ča bi delali po tom wc-u????a joh i tako grdo pensat

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.