Je li imenovanje šefice žminjskog TZ-a u sjeni političkog kadroviranja?

U kuloarima se priča da se zapravo radi o političkom “kadroviranju” s obzirom da je na prethodnim lokalnim izborima došlo do promjene općinskog vodstva. Naime, Šajina je u TZ-u zaposlena u vrijeme IDS-ovog načelnika Marka Križmana, dok je sada na vlasti SDP-ov Željko Plavčić. Mnogi ukazuju i na činjenicu da je novozaposlena Nensi Pereša Licul supruga nekadašnjeg SDP-ovog kandidata za pulskog gradonačelnika i danas nezavisnog vijećnika u Puli Mauricija Licula

Sapunica oko izbora direktorice Turističke zajednice Općine Žminj se nastavlja, a kako saznajemo novi natječaj bit će raspisan početkom nove godine.

– Nastavno na održano vijeće TZO Žminj i skupštinu TZO Žminj obavještavam Vas da će novi natječaj biti raspisan u prvom tjednu mjeseca siječnja. Na ostala pitanja dok se ne utvrde sve činjenice nisam u mogućnosti komentirati kako je i vijeće tražilo, odgovorio nam je žminjski općinski načelnik Željko Plavčić, ujedno po funkciji i predsjednik Turističke zajednice, koji nam je time uskratio odgovore na brojna pitanja koja smo mu više puta slali tijekom posljednjih mjesec i pol dana.

Da podsjetimo, u TZOŽ trenutačno rade dvije voditeljice ureda – Lenka Šajina i Nensi Pereša Licul. Naime, Pereša Licul je mijenjala Lenku Šajinu dok je bila na porodiljnom dopustu, ali je ostala zaposlena i nakon povratka Šajine. Naime, na sjednici vijeća TZ Općine Žminj, održanoj 30. listopada, prihvaćen je prijedlog da se djelatnici Pereša Licul produži ugovor za tri mjeseca, odnosno do 1. veljače. Općinski načelnik Željko Plavčić razloge produžavanja ugovora obrazložio je time da se htjelo pomoći prilagodbi staroj djelatnici nakon dužeg odsustva, ali i zbog božićnih praznika i raznih aktivnosti TZ-a.

U međuvremenu je žminjski TZ raspisao natječaj za direktoricu, međutim, natječaj je poništen. Načelnik Plavčić tada je izjavio da se to dogodilo zbog “nerazjašnjenih okolnosti proizašlih iz nepravilnosti u radu 2017. i 2018. godine koje su obznanjene na sjednici turističkog vijeća 30. listopada” te dodao da su “iznesene optužbe bile vezane uz djelatnicu Lenku Šajinu koja je u 2018. i 2019. koristila porodiljini dopust, pa nije bila u mogućnosti očitovati se na zahtjev za očitovanjem”.

Načelnik Plavčić je rekao da je Šajini upućena opomena pred otkaz ugovora o radu radi određenih postupaka koji predstavljaju povredu ugovora.

A.D.

https://www.glasistre.hr/istra/nastavlja-se-sapunica-oko-izbora-direktorice-turisticke-zajednice-je-li-imenovanje-sefice-zminjskog-tz-a-u-sjeni-politickog-kadroviranja-613059

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.