Jedinstveno u Hrvatskoj: u Žminju osnovana udruga za zlostavljane muškarce TaTa

U Žminju je osnovana udruga zlostavljanih muškaraca pod nazivom TaTa, jedinstvena u Istri, ali i šire. TaTa je, kako navode njeni osnivači, neprofitna udruga građana, koja promiče zaštitu zlostavljane muške populacije, timski rad, zaštitu u svim pogledima, te nužnu pomoć pri svim vidovima zlostavljanja muškaraca.

– Udruga zlostavljenih muškaraca TaTa je dragovoljna, nepolitička, vanstranačka udruga, koja članstvo i prava članova uvjetuje isključivo humanim sklonostima, navode osnivači, a plan i program rada za 2012. godinu obuhvaća edukativne radionice i otvaranje SOS-a telefona te internetskih stranica na koje se mogu javiti muškarci koji trpe zlostavljanje.

Udruga TaTa, kojoj je na čelu Damir Babić, dopredsjednik je Ratko Jeromela, a tajnik Mario Červar, planira Općini Žminj podnijeti zahtjev za dodjeljivanje u zakup ili koncesiju škole u Modrušanima, koja bi se preuredila u Sigurnu kuću, a potom se i kandidirala za pomoć iz europskih fondova.

Cilj i svrha osnivanja udruge je zalaganje za spriječavanje nasilja nad muškarcima, razvitak humanitarnog demokratskog okruženja i povezivanje zlostavljenih muškaraca u sredini u kojoj djeluju.

Prema nekim procjenama, muškarci su žrtve nasilja u četvrtini slučajeva nasilja u obitelji. Hrvatska još uvijek nema sklonište za muškarce koji su žrtve zlostavljanja, a jedini pokušaj osnivanja takve ustanove u Zagrebu nije uspio.

1 komentara na “Jedinstveno u Hrvatskoj: u Žminju osnovana udruga za zlostavljane muškarce TaTa”

  1. Demagog napisao:

    Dok se šoldi troše na takve gluposti sigurno da će nan/in proračun bit takov kakov je..

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.