Jenko debitira za Meridianu Kamen u Italiji

2Pazinski biciklistički klub Meridiana Kamen Team se nakon utrka po Istri okreće prema novim izazovima. Prvi izazov je 29. izdanje jake međunarodne etapne utrke „Settimana Internazionale di Coppi e Bartali“ u Italiji. Za Meridianu Kamen nastupiti će premijerno Slovenac Robert Jenko koji je vozeći za BK Perfa na Istarskom proljeću osvojio plavu majicu (najbolji na prolaznim ciljevima).

„Settimana Internazionale di Coppi e Bartali“ UCi kategorije 2.1 je etapna utrka koja se vozi od 27. do 30. ožujka 2014. godine po regiji Emilia-Romagna.

Za ovogodišnje izdanje prijavljene su i tri Pro Tour momčadi, talijanske Lampre–Merida i Cannondale te britanska momčad Team Sky za koju voze pobjednici Tour de Francea, Christopher Froome i Bradley Wiggins. Prošlogodišnji naslov pokušat će obraniti Talijan Diego Ulissi (Lampre–Merida).

Uz Roberta Jenka koji daje pazinskoj momčadi veću mogućnost u sprinterskim etapama, nastupiti će i Hrvati Emanuel Kišerlovski, Endi Širol i Peter Kozlovič te Talijani Davide Mucelli i Antonio Santoro.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.