Jeromela: Pozivam sve vijećnike na smjenu načelnika i donačelnika Žminja

zminj.jpgŽminj upropaštavaju dvojica ljudi, načelnik Aldo Bančić i donačelnik Luciano Žufić, obojica iz SDP-a, i ja ne mogu više šutjeti. Pozivam sve vijećnike, i one iz redova vladajuće kolacije SDP-IDS da ne izglasaju predloženi proračun te da podrže naš zahtjev za referendum o smjeni prva dva čovjeka Žminja, rekao nam je bivši načelnik i predsjednik lokalnog HDZ-a Ratko Jeromela.

– Kap koja je prelila čašu je sjednica Vijeća zakazana 30. prosinca na kojoj bi se trebao usvojiti proračun. Mi ćemo biti valjda jedina općina koja nije imala barem jedno čitanje proračuna i mogućnost da se amandmanima pokuša utjecati na najvažniji dokumet u općini, pojašnjava Jeromela. To je, naglašava, ignoriranje građana i svih proračunskih korisnika.

Vodeći dvojac u općini iz sjednice u sjednicu brine samo kako će sebi enormno povećati plaće a u ove, skoro dvije godine, nisu ništa napravili. Imali su gotov projekt s lokacijskom dozvolom za trodijelnu sportsku dvoranu, uz osiguran dio novca iz Ministarstva, no, još ništa nisu pokrenuli. Bilo je još dovršenih projekata i za kanalizaciju, autobusnu stanicu, ništa se ne događa. Nisu počeli raditi ni neke svoje projekte, samo sistematski uništavaju nogometni klub, turističku zajednicu i sve što je napravljeno, kaže Jeromela.

Podsjetio je na uspjehe koje su u Žminju zajedničkim snagama napravili proteklih godina, od pročistača, vrtića, pomaganja agroturizmu, klubovima i različitim udrugama građana, rekavši da upravo zbog svojih sugrađana i djece ne može i ne želi šutjeti. Iako SDP-IDS ima u Vijeću prevagu s osam vijećnika Jeromela kaže da se dobar dio njih ne slaže s načinom rada dvojca Bančić-Žufić pa bi, ukoliko na djelu ne bude stranačka stega, i oni glasali protiv njih. U Vijeću su, uz 2 vijećnika HDZ-a još i dva vijećnika Nezavisne liste, jedan HSS-ovac i jedan HSLS-ovac.

ipress.hr

1 komentar na “Jeromela: Pozivam sve vijećnike na smjenu načelnika i donačelnika Žminja”

  1. bezak napisao:

    Jeromela, MOLIN TE – MUČI! I ja bin se lahko bahati i pravi pametan na način da trošin kao pijani milijunaš, i napravin dug onemu ki dojde iza mene, i još mu prigovaran ča ne dela puno kao ja. Umesto ča brontulaš za nebitne i krive stvari, bolje da mučiš, aš ku neki počne vadit stvari iz tvojega vremena, biš moga poć delat društvo ekipi iz Remetinca. A bit ću i donekle fin, pa ne spominjat detalje iz familije i bivšega radnega mesta na kojemu su te skurili.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.