Joke ponovno u Pazinu

JokeZa desetak dana, 22. srpnja, u Pazinu će nastupiti francuski reggae/ska/rock band Joke. Ovo će im biti drugi nastup u Pazinu na kojem će promovirati i svoj novi album “En vente dans ce monde de merde”, ili u prijevodu: “Na prodaju u ovom usranom svijetu”.

Nastali su još davne 1992. godine kada su se četiri teenagera odlučila baviti glazbom. Naravno, u klasičnoj vokal-gitara-bas-bubnjevi formaciji. Nakon nekoliko godina bend počinje rasti, a novi članovi donose i nove stilove. Postava sada sadrži i brass sekciju, kao i DJ-a, a njihov jedinstven stil na genijalan način spaja rock, funk, dub, ragga, hip-hop, ska, pa čak i punk. Uz sve to, uočljiv je afrički i balkanski utjecaj.

Prvi album, “Le Facteur Humain”, snimili su 2001. nakon čega su uslijedila još 2 EP-a, “Proces Verbal” 2003. i “Corbeaux” 2005 te odlični “Delegue Zero” iz 2007.

Ovaj eksplozivan bend danas broji osam članova, a svi stižu iz pariških predgrađa. Stvaralaštvo im odlazi u puno smjerova: ludi brass i DJ, dramatično kritički tekstovi koji su često otpjevani u više jezika, teška ritmička sekcija… Zaista se radi o fuziji koja komunicira sa puno energije, a publika snažno reagira. Što je vrlo praktično, obzirom da je Joke ovisan o stageu.

Iako bend još uvijek nije dobio zasluženu popularnost njihovi brojni nastupi po Europi i tisuće zadovoljnih posjetitelja njihovih koncerata govore da su na pravom putu, što će moći potvrditi i svi oni koji su ih imali prilike vidjeti i čuti.
Najčešće su svirali u Njemačkoj, Belgiji, Nizozemskoj, Alžiru, Srbiji, Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji, Mađarskoj, Češkoj, Slovačkoj…

Joke sačinjavaju:Nico: bubnjevi
Vincent: bas gitara
Simon: električna gitara
Julien: pjevač
Laurence: trombon
Tim: truba
Bino: bariton saksofon
Martial: DJ

Poslušajte ih:
http://www.myspace.com/dibimjoke
www.joke-joke.net

MP / iPazin.net

2 komentara na “Joke ponovno u Pazinu”

  1. asdf napisao:

    a di je koncert?

  2. farkass napisao:

    Vojarna Veli Jože – OPEN AIR
    Početak: 21:00

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.