Jonis Hartmann u Kući za pisce

kuca-za-pisce-homeU ponedjeljak, 21. rujna, se u Kući za pisce održalo druženje s mladim njemačkim autorom Jonisom Hartmannom koji od početka rujna boravi u Pazinu. Jonisovo gostovanje u Pazinu rezultat je suradnje Kuće za pisce i Goethe instituta. Ovaj mladi hamburški autor po struci je arhitekt, a umjesto zgrada, danas gradi književne tekstove. “Pazin je vrlo šarmantan i opušten grad koji ima svoj specifični ritam koji mi odgovara. Ovdašnja atmosfera smiruje me, za razliku od Hamburga, gdje živim i gdje sam pod stresom od velikoga grada”, rekao je autor o svom boravku u Pazinu.

Autor je na književnom susretu govorio o svome radu kao arhitekt, te o tome koliko svoju struku upliće u književno stvaralaštvo. Jonisu je prva prijava za boravak u Kući za pisce odbijena, tako da je u Pazin stigao iz “drugog pokušaja”, a samim time boravak u Kući mu je draži. U Pazinu Jonis radi na nekoliko kratkih priča koje će skupiti pod zajedničkim nazivom “Minijature”. Budući da osim proze, Jonis piše i poeziju, u Pazinu radi na zbirci poezije koju je nazvao “Landschaft und Erwartung”. U zbirci naći će se desetak pjesama koje će propitivati geometrijske strukture u prirodi.

Jonis Hartmann se, za vrijeme svog boravaka u Pazinu, priključio i Književnoj karavani koja je u organizaciji Goethe Instituta i Austrijskog kulturnog foruma putovala Hrvatskom. Razgovor s Jonisom Hartmannom u Kući za pisce – Hiži od besid vodila je Iva Ciceran, a autor u Pazinu ostaje do kraja rujna.

Iva Ciceran / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.