Još 20-ak dana čekanja na semaforima pri ulasku i izlasku iz grada

kruzni_tok_2012_1Ulaz odnosno izlaz iz Pazina u pravcu Poreča i Cerovlja već nam je neko vrijeme reguliran semaforima što stvara povremene gužve i kolone posebice u ranojutarnjim i poslijepodnevnim satima kada brojni građani dolaze odnosno odlaze s posla. Kao što je vjerojatno svima poznato ovakva prometna situacija na snazi je zbog dvije velike infrastrukturne investicije. Na Dubravici traju radovi izgradnje kanalizacije i njeno priključenje na gradski pročistač, dok se na Štranjgi uređuje kružni tok kolji će uvelike olakšati prometovanje i smanjiti gužve i čekanja posebice za one koji ulaze u grad iz pravca Poreča.

Kako napreduju ovi za sve nas važni infrastrukturni radovi, saznali smo od Dragana Šiprake, predsjednika uprave „Usluge“ koja je izvođač radova na Dubravici, a na Štranjgi u zoni budućeg kružnog toka podizvođač na izgradnji oborinske i fekalne kanalizacije.

Radovi napreduju predviđenom dinamikom, rekao nam je Šipraka, ali i napomenuo kako u zimskim uvjetima vremenske prilike često diktiraju njihovo odvijanje.

Na Dubravici će se na kanalizaciju odnosno pročistač priključiti 25 obitelji, a postoji mogućnost i naknadnog priključka. Paralelno s ovim radovima urediti će se nogostupi i postaviti rasvjeta. Vrijednost ovih radova je 2,3 milijuna kuna, od čega 90% osiguravaju Hrvatske vode, a 10 % Grad Pazin. Do Nove godine trebali bi se ukloniti semafori, a završetak radova planiran je za prvi mjesec 2013. godine.

kruzni_tok_2012_2

Na Štranjgi se pak gradi kružni tok čija je ukupna vrijednost preko 4 milijuna kuna koje je osigurao investitor, Hrvatske ceste. Izvođač radova je GP Krk, a pazinska „Usluga“ kao podizvođač obavlja radove na izgradnji fekalne i oborinske kanalizacije. Vrijednost ovog dijela radova je oko 800.000 kuna. Rok za dovršenje radova na kružnom toku je kraj godine, ukoliko to vremenske prilike budu dopustile.

kruzni_tok_2012_3

Šipraka je zahvalio građanima na dosadašnjem strpljenju i istaknuo kako ćemo nakon ovih radova još jedan dio grada priključiti na gradski pročistač, olakšati prometovanje, ali i uljepšati ulaze u grad.

Dakle, predstoji nam još 20-ak dana čekanja na „zeleno“ svjetlo, a nakon toga bit će nam i lakše i ljepše.

iPazin.net

 

1 komentara na “Još 20-ak dana čekanja na semaforima pri ulasku i izlasku iz grada”

  1. napisao:

    Sve super i za pet. Samo izregulirajte semafore, crveno se čeka 6 min (malo previše)

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.