Još kiše i hladnije: U Pazinu palo 42 litre, u Poreču 41

vremenska_prognoza.jpgOstvarile su se prognoze i upozorenja za ponegdje obilniju kišu. Već tijekom noći je, od jučer u 19 sati do jutros u 7 sati, ponegdje u Hrvatskoj palo više od 30 litara kiše po četvornome metru, primjerice na meteorološkim postajama DHMZ-a na Zavižanu (46 litara), te u Pazinu (42 litre) i Poreču (41 litra). I tijekom prijepodneva je bilo obilnih pljuskova – na Zavižanu je izmjereno dodatnih 30 litara, a u Zadru je u samo malo više od jednog sata palo više od 30 litara.

Osim na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana, te u gorskoj Hrvatskoj, do sada su znatnije količine kiše izmjerene i u središnjoj Hrvatskoj – primjerice, od jučer u 13 sati do danas u 13 sati u Varaždinu čak 48 litara, što je uz 18 litara prošloga vikenda, već oko 80% ukupne prosječne količine za cijeli studeni.

A kiše će još biti – do sutra ujutro osobito u istočnoj Hrvatskoj i Dalmaciji, a tijekom sljedećega vikenda i početkom novoga tjedna vrlo vjerojatno ponovno diljem Hrvatske, mjestimice i obilnije, javlja HTV.

Vjetar većinom slab jugozapadni i zapadni, na Jadranu uz obalu u noći i ujutro slaba do umjerena bura, zatim umjeren, na otvorenom moru srednjeg Jadrana i jak sjeverozapadnjak. Jutarnja temperatura uglavnom između 0 i 5, na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana od 5 do 10, na južnom od 13 do 17, a najviša dnevna između 11 i 16, na Jadranu od 15 do 20°C.

ipress.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.