Još uvijek ima interesa za POS-ove stanove u Pazinu

Imamo dosta upita za novu poticanu stanogradnju, i stoga razmišljamo o još jednoj zgradi, međutim, treba znati da su u vrijeme izgradnje prve zgrade cijene na građevinskom tržištu bile najniže, te da bi danas one bile od 25 do 30 posto više, kaže direktor pazinskog komunalnog poduzeća Usluga Dragan Šipraka

U Pazinu se u proteklih dvadesetak godina sagradila samo jedna stambena zgrada poticane stanogradnje i to ona kraj INA-ine benzinske postaje u Ulici Miroslava Bulešića. Gradnja zgrade s 13 stanova i četiri poslovna prostora započela je u kolovozu 2014., a dovršena je u svibnju 2015. godine.

– Imamo dosta upita za novu poticanu stanogradnju, i stoga razmišljamo o još jednoj zgradi, međutim, treba znati da su u vrijeme izgradnje prve zgrade cijene na građevinskom tržištu bile najniže, te da bi danas one bile od 25 do 30 posto više, kaže direktor komunalnog poduzeća Usluga Dragan Šipraka.

Grad “oprostio” komunalni doprinos

Nakon dugih najava i priprema koje sežu još prije 2010. godine, Grad Pazin je odlučio besplatno dati građevinsko zemljište, ishodio je građevinsku dozvolu te “oprostio” komunalni doprinos, da bi čitav projekt izgradnje predao gradskoj komunalnoj tvrtki Usluga koja je za izgradnju nakon natječaja angažirala građevinsku tvrtku Mipcro iz Ivanca koja je istodobno gradila novu sportsku dvoranu u Pazinu.

– Pazinska Usluga nije uzela zajam kod poslovnih banaka za izgradnju zgrade, već se dogovorila s izvođačem da on preuzme eventualno neprodane stanove, što je vrsta samokreditiranja, kaže direktor Usluge Dragan Šipraka. (Anđelo DAGOSTIN)

https://www.glasistre.hr/istra/jos-uvijek-ima-interesa-za-pos-ove-stanove-u-pazinu-568947

3 komentara na “Još uvijek ima interesa za POS-ove stanove u Pazinu”

 1. pasaj dalje napisao:

  Pred koju šetimanu se govorilo da se Usluga rješava građjevinskog dijela firme jer da im se to ne isplati više a sad bi opet gradili stanove? Forši je to umivanje imidža oko katastrofe sa smećen pa bi opet malo obećavali brda i doline, forši se naglo opet isplati, ki zna.
  Da li je istina da je u POS-ovoj zgradi jedan stan treba bit gradski i ako da, ča je snjin?

  1. Anonimno napisao:

   Usluga nikad ni imala resurse gradit takve stvari, nego glumi investitora koji pokušava zaraditi na prodaji stanova (i možda kojoj usputnoj crnoj proviziji).

 2. kmet napisao:

  Malo odmora od smeća i ekologije? Bilo bi dobro provjeriti zašto se kao u Umagu, i u Pazinu može iznajmiti POSov stan na Airbnb-u. Da li je to u skladu s propisanim uvjetima, i ako je, zašto je? Naravno da to Uslugu i Grad Pazin ne brine. Osobno, ja bi prije nove POS zgrade volio da se dovrši projekt Istra Inspirit Park.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.