Josipović ovorio sajam Zigante tartufa

Josipović ovorio sajam Zigante tartufaHrvatski predsjednik Ivo Josipović otvorio je danas sajam tartufa, jedan od sadržaja koji se održava u sklopu Dana Zigante tartufa. U Livade je stigao na poziv Guinessovog rekordera Giancarla Zigantea, prerezao vrpcu na ulazu u šator te u pratnji svog domaćina Zigantea, oprtaljskog načelnika Aleksandra Krta, saborskih zastupnika te gradonačelnika i načelnika iz zone tartufar razgledao najljepše primjerke istarskog bijelog tartufa, najskuplje gljive na svijetu koja se traži uz pomoć posebno dresiranih pasa.

– Istra je poznata po mnogim ljepotama pa i po tartufima koji sasvim sigurno doprinose širenju gastronomske i turističke ponude, rekao je Josipović. Svima koji se bave tartufima zaželio je da njihovi proizvodi osvoje Istru, Hrvatski i svijet.

Predsjednik Josipović je nakon ručka u Livadama obišao i veliki šator 17. Tuberfesta, koji je također upravo danas otvorio svoja vrata, okupivši čak šezdesetak izlagača. Ovaj tradicionalni sajam tartufa i poljoprivrednih proizvoda organizira Turistička zajednica općine Oprtalj.

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.