“Jovano, Jovanke” kakvu još nismo čuli

despinaSvirkom od sat vremena skupina istarskih Makedonaca iz Pule, Despina, sinoć je u pazinskom spomen domu pozitivno iznenadila publiku. Vokalnim, instrumentalnim i zajedničkim izvedbama poznatih makedonskih pjesama, uigrana je ekipa, predvođena voditeljem i dirigentom Tonijem Pernićem, stvorila ugodnu atmosferu i predstavila svoj petogodišnji rad.

Koncert su, točno na vrijeme, započeli makedonskim orom “Pajduška”, a ubrzo im se na pozornici pridružio vokalni solist Miladin Mićanović koji je otpjevao “Lihindu” i “More sokol pie voda na Vardarot”. Pjesmu “Zurli treštat nasred selo”, koju mlađa publika zna u aranžmanu i izvedbi Leta 3, izveli su acapella, dok su “Eleno mome” izveli samo instrumentalisti koje čine Nataša Dragun (flauta), Dušan Kranjc (bubnjevi, udaraljke), Vedran Mijić (klavijature i gitara), Nenad Mirt (kontrabas) i Andrej Pezić (harmonika).

Za posljednu su pjesmu, nakon što ih je publika pozvala na bis, ostavili “Jovano, Jovanke”, ali u aranžmanu koji glazbenicima daje priliku da se, između vokalnih dijelova, glazbeno izraze kroz nekoliko taktova solo dionica. Od odličnih instrumentalista spontanošću i lakoćom izvedbe možda se najviše isticao mladi pulski bubnjar Dušan Kranjc (koji, usput budi rečeno, svira kao bubnjar dvojcu 2Cellos).

Pučko otvoreno učilište Pazin, organizator ovog koncerta, odabirom ovakvog koncerta pokazalo je da su “na visini zadatka” i da drže do kvalitetnih domaćih produkcija. Ovaj je koncert dio manifestacije “Makedonija u 20. stoljeću”, što je predstavio Aldo Kliman, te u ime Makedonskog kulturnog foruma pozdravio publiku.

[youtube s5qlDdqrFq4]

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.