Jubilarni 10. Istrakon

Istrakon 2009 logoUdruga građana za promicanje fantastike i znanstvene fantastike “Albus”, u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Pazin, organizira ove godine, sada već jubilarnu 10. konvenciju znanstvene fantastike i fantastike

Istrakon 2009

koja će se održati od 20. – 22.03.2009. u Spomen domu u Pazinu.

Glavni cilj Istrakona kao manifestacije je promocija znanstvene fantastike i fantastike na ovim prostorima, a sve to u sklopu višednevnog druženja samih SF&F fanova, kao i svih ljudi dobre volje. Iako smo od 2000 godine i prvog Istrakona do danas prošli težak i trnovit put, Istrakon je još uvijek svjetlosnim godinama udaljen od onoga što želimo da bude. Nema ništa bez rada i muke, pa iz godine u godinu pokušavamo otići još jedan korak naprijed, sa ciljem da se tangencijalno približimo prema nemogućem, snu ili savršenstvu, baš kao što i SF treba da bude.

Na Istrakonu Vas očekuje 48 sati dobrog programa koji se sastoji od predavanja, filmova, zabave, igara, sportskih natjecanja, izložbi, ugodnog druženja i naravno pokojeg iznenađenja.

Za desetu godišnjicu napravili smo nove web stranice na staroj adresi www.istrakon.hr. U smislu novog i aktualnog sadržaja, stranice su tek na početku, kako se Istrakon 2009. približava na njih će se dodavati sve više sadržaja te ćete pravovremeno moći naći sve potrebne informacije.

Za sam kraj željeli bi se zahvaliti Istarskoj županiji i Gradu Pazinu kao glavnim pokroviteljima, baš kao i svim ljudima diljem Istre i Hrvatske, koji svojim nesebičnim radom i entuzijazmom, iz godine u godinu potpomažu i omogućuju Istrakon.

www.istrakon.hr

O udruzi Albus

Udruga „Albus” iz Pazina, punim nazivom, “SF&F Albus” je udruga za istraživanje i promicanje znanstvene fantastike, fantastike, mitologije i alternativnih znanosti. Službeno je registrirana 2003. godine, iako članovi koje okuplja organizirano djeluju na području žanra znanstvene fantastike i fantastike još od 2000. godine, kao sekcija tadašnjeg Kluba mladih. Danas udruga „Albus” okuplja oko 40 aktivnih članova, koji svojim aktivnostima djeluju uglavnom na području Istre, ali i generalno na SF scenu republike Hrvatske.

Kroz svoje aktivnosti i djelovanja na području znanstvene fantastike, možemo reći da smo se uspjeli potvrditi kao aktivna udruga, koja je za svoj grad, ali i Istru ostvarila mnogo na ostvarivanju kulturne i turističke promidžbe. Kao konkretan prilog tome spomenimo samo da su svi smještajni kapaciteti grada Pazina sa okolicom u vrijeme održavanja SF&F konvencije Istrakon popunjeni, a da je na nacionalnim televizijama (HTV, RTL, NOVA TV, RAI, RTVFBH) emitiran veći broj priloga koji govore o aktivnostima same udruge.

Time što je «Albus» postao poznat, ne samo u krugovima zaljubljenika u znanstvenu fantastiku i fantastiku, već i kod mnogih sugrađana, koje privuče neka od naših akcija, ostvarujemo jedan od naših najvažnijih ciljeva:
promovirati znanstvenu fantastiku i fantastiku, ali i motivirati mlade, te im ponuditi novi oblik razmišljanja i zabave.

Svojim primjerom i radom, utjecali smo na okupljanje niza pojedinaca, u raznim gradovima Istre (Pula, Rovinj, Umag, Buzet, Labin), koji neformalno djeluju, okupljajući se oko raznih interesnih sadržaja, vezanih uz SF&F tematiku. Tako smo dodatno doprinijeli poboljšanju SF&F ponude na području Istre.

Za sam kraj spomenimo još samo da udruga „Albus” ima svoje prostorije u Pazinu, na adresi: Hrvatski trg 5, gdje se članovi redovito okupljaju.

Ukoliko nam se želite pridružiti u daljnjem radu, slobodno nam se javite.

1 komentar na “Jubilarni 10. Istrakon”

  1. natjecaj napisao:

    Rezultati ovogodišnjeg Istrakonovog natječaja mogu se vidjeti ovdje:

    http://www.istrakon.hr/rezultati-8-istrakonovog-natjecaja/

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.