Jubilarni košarkaški turnir Marijan Salamun – Salko

2U Pazinu je održan jaki jubilarni deseti memorijalni juniorski turnir Marijan Salamun – Salko s jednim od najjačih izdanja u proteklom razdoblju. Utakmicu su otvorili Široki i domaći košarkaši.

Gosti odgovorni, agresivni i u košarkaškom stavu od prve do zadnje sekunde i to sa svih 12 igrača ( osam 97 i četiri 98 godište) u izdanju u kojem je igrač sa klupe djelovao još bolje u odnosu na onoga kojega je mijenjao. Domaćini su u drugom poluvremenu pružili prigodu i igračima rođenih 1999. i 2000., te trima igračima rođenih 2001. Krajnji ishod 96 – 49 za goste iz Širokog Brijega. U drugoj utakmici turnira odlična predstava. Školovani igrači Benettonbasketa iz Trevisa ( deset igrača 98 i dva igrača 2000. godište) predvođeni reprezentativcima Barbon Cesarom i Lovisotom Isaccom iznenadili su Splićane ( četiri igrača 97 i osam igrača 98) predvođene Matom Kalajdžićem i Lukom Kotruljom koji su na poluvremenu imali vodstvo od 26-25.

Uočljivo je da su momci trenera Ante Grgurevića u prvoj fazi priprema i da su još olovne noge. U trećoj utakmici turnira gosti iz Trevisa pobijedili su Pazince sa 78-54. Četvrta utakmica turnira ponovno je pružila sjajnu utakmicu. Široki je već na poluvremenu predvođen playmakerom Ljubom Zadrom, te elegantnim Mateom Čolakom, snažnim Markom Prskalom te pod oba koša nebeskim MVP turnira plavokosim Dariom Drežnjakom došao do 53-29. Do kraja utakmice Splićani su smanjili na 79-68, ali više od toga protiv sjajnih Širokobriježana nije išlo. U petoj utakmici turnira slijedila je borba za prvo mjesto. Široki furiozno ponovno kreće protiv gosti iz Italije i u startu utakmice ima preko 15 razlike. Ekipa iz Trevisa do poluvremena dolazi do 53-29. U drugom poluvremenu stižu i do devet razlike, ali ekipa iz Širokog Brijega za koju su pored spomenutih igrali i svi odlični Dragan Pervan, Ante Planinić, Josip Leko, Vlado Kvesić, Dragan Džankić, Marko Kožul i Stjepko Buhač na kraju uz kolektivnu euforiju slavi sa uvjerljivih 75-52. U posljednjoj utakmici turnira Split kreće protiv domaćina izuzetno agresivno i nakon 15-2 u prvoj polovici prve četvrtine domaćini mijenjaju obranu i do odmora Splićani imaju podnošljivih 44-31. U zadnjoj četvrtini ponovno kao i u prethodnim utakmicama ubacuju najmlađe i gosti pobjeđuju na kraju sa 92-65. Sve gostujuće ekipe pokazale su da pripadaju u vrh juniorske košarke na svojim prostorima i potvrdile su dolazak dogodine. Domaćini su osim prvog dana izgubili u “prihvatljivim” okvirima u najjačoj konkurenciji. Nova školsko gradska dvorana željno čeka nove utakmice “kraljice igara”.

Ghia staff Pazin – HKK Široki 49 – 96
Split – BC Treviso – 65-75
Ghia staff Pazin – BC Treviso – 54 – 78
Split – HKK Široki 68 – 79
BC Treviso – HKK Široki – 52 – 75
Ghia staff Pazin – Split – 65 – 92

tekst: KK Ghia Staff

1 komentar na “Jubilarni košarkaški turnir Marijan Salamun – Salko”

  1. Anonimno napisao:

    Čestitke organizatoru! Škoda ča nisan vidila nigderi nanke jedan plakat, bin došla viti kako se igra.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.