Jubilarni stoti komposter poklonjen Dječjem vrtiću Olga Ban

Grad Pazin nastavlja s aktivnostima povodom obilježavanja Dana planeta Zemlje, 22. travnja, i time jačanja svijesti građana o očuvanju okoliša, posjetivši ovaj put vrtićku djecu.

Gradonačelnik Grada Pazina Renato Krulčić i Dragan Šipraka, predsjednik uprave Usluga d.o.o. Pazin u pratnji ravnateljice Vrtića Vesne Rusijan-Ljuština obišli su pazinski vrtić gdje su im vrtićka djeca pokazala kako su dosad koristili komposter za odlaganje biootpada. Tom je prilikom, djeci vrtića, uručen i jubilarni stoti komposter kako bi i dalje mogli doprinositi recikliranju i očuvanju svog okoliša.

Kompostiranje je najstariji i najprirodniji način recikliranja. Dosad je građanima Pazina dodijeljeno na trajno korištenje sto kompostera. Oko 85% korisnika kompostera izjasnilo se da kontinuirano upotrebljavaju komposter za odlaganje biootpada i izradu komposta. Proizvedeni kompost najčešće koriste za dohranjivanje cvijeća ili ga oblažu oko grmlja i stabala u vlastitim vrtovima.

Nakon posjeta Vrtiću, zajedno s djecom, predstavnici Grada i Usluge d.o.o. uputili su se na Trg slobode kako bi se uključili u daljnje aktivnosti. Naime, na glavnom pazinskom trgu, od 9,30 do 11 sati, djelatnici Grada i Usluge dijelili su svim prolaznicima edukativne letke o selektivnom odvajanju otpada i knjižice za bacanje žvakaćih guma dok su djeca iz vrtića kredama crtali i bojali planetu Zemlju, stoji u priopćenju.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.