Jubilarno priznanje Vesni Ivančić

go264767.jpgVesna Ivančić je na skupštini Društva Crvenog križa Istarske županije dobila jubilarno priznanje Hrvatskog Crvenog križa, u povodu njegove 130. obljetnice, za izuzetan doprinos ugledu i promicanju djelovanja ove organizacije. Osim nje, zahvale za doprinos djelovanju i razvoju Crvenog križa u Istri dobilo još jedanaest osoba i organizacija.
Naravno, zaslužnih je daleko više, no zahvalnice su ovoga puta došle u ruke najbližih suradnika, napomenula je Elza Damijanić, ravnateljica županijskog Crvenog križa.

Ona se osvrnula na početke djelovanja Crvenog križa na području Hrvatske, a potom je nabrojila aktivnosti županijske organizacije u protekle dvije godine. U tom razdoblju ona je koordinirala djelatnosti gradskih društava, zastupajući njihove interese u županijskim tijelima, a posebna je skrb posvećena edukaciji volontera i djelatnika, pripremi i opremanju za djelovanje u izvanrednim stanjima, te radu s mladima u provođenju zdravstveno-odgojnih programa. Izrađen je probni materijal za nastavu prve pomoći u elektronskom obliku, a u završnoj je fazi izrada nastavnog materijala za tečajeve prve pomoći za vatrogasce.
Osim što se planira i prati realizacija dobrovoljnog darivanja krvi u Županiji, za jubilarne se darivatelje organiziraju susreti i primanja. Održan je seminar volontera za potrebe službe traženja s ciljem profiliranja članova budućih timova za djelovanje u izvanrednim situacijama. Za to su osposobljeni Sebastijan Labinjan i Mladen Nikšić, a Aleksandar Knežević za rukovanje pročistačem vode. Zahvaljujući toj edukaciji oni sada mogu raditi u međunarodnim misijama.
Županijsko Društvo Crvenog križa bavilo se i humanitarnim radom. U suradnji s Udrugom slijepih i Društvom distrofičara, pokrenut je projekt »Pomoć u kući«, a posebna je pozornost posvećena organizaciji i obuci pripadnika službe spašavanja života na vodi. Permanentno se radilo na edukaciji volontera i mladih, a predstavnike jedinica lokalne samouprave na seminarima se upoznavalo s djelatnostima Crvenog križa u lokalnoj zajednici.
U idućem razdoblju zalagat će se za osnivanje edukacijskog centra, nastaviti osposobljavanja i opremanje za izvanredna stanja, nastavit će razvijati međunarodne i partnerske odnose, i to ponajprije razmjenom mladeži i volontera, zaključila je Damijanić.

M. Rimanić
www.glasistre.hr

Dobitnici zahvalnica

Zahvalnice za doprinos djelovanju i razvoju organizacije Crvenog križa u Istarskoj županiji dobili su: županijski Upravni odjel za zdravstvo socijalnu skrb i rad, Grad Pazin, Pučko otvoreno učilište u Pazinu, pazinska Javna vatrogasna postrojba, Osnovna škola Vladimira Nazora u Pazinu, Gimnazija i strukovna škola Jurja Dobrile u Pazinu, Pazinski kolegij – klasična gimnazija, pazinske tvrtke Zelengrad, Kamen i Pazin textiles, te Miljenko Benčić.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.