Jučer nevrijeme u Istri: pijavice kraj Rovinja, tuča na Poreštini, pala obilna kiša u Pazinu

2Nakon što je jučer na većem dijelu Istre dan protekao u znaku pretežno sunčanog vremena, poslijepodne je ipak došlo do jačeg razvoja oblaka pri čemu je bilo izraženih lokalnih pljuskova praćenih jakom grmljavinom.

Najprije je jak sustav zahvatio Poreštinu gdje je bilo tuče veličine lješnjaka. U svom premještanju prema istoku, oblak je donio vrlo obilnu kišu dijelu područja. U manje od sat vremena ponegdje je palo i više od 50 mm kiše, kao primjerice u Pazinu.

Na području Rovinja zabilježeno je nekoliko pijavica, a kiša je nakon dva dana izostajanja konačno pala i na jugu Istre gdje su naše postaje izmjerile oko 10 mm kiše. Nakon 20 sati oblak je napustio Istru te se premjestio nad Kvarner.

Spomenimo i to da je prijepodne jačeg razvoja oblaka bilo na sjeverozapadu Istre, a u Umagu je palo čak 49 mm kiše u kratkom vremenskom intervalu. Tijekom protekle noći najviše je kiše bilo na području Učke i Rijeke, kao i sjeverno od Istre. Tako je primjerice u Gradišču u Sloveniji tijekom protekle noći palo čak 69 mm kiše.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.