Jučer parada viceka, danas maturalna zabava

foto: Glasistre.hrTri dana nakon Pusta na pazinskom glavnom trgu opet su se rasplesale maškare: poveće grupe Štrumpfova, robijaša i njihovih čuvara, Disneyjevih likova, nonica i nonića, hipija, njih oko stotinu i pedeset, praćeni glasnom glazbom, stvarno bi slučajnog namjernika naveli na pomisao da su Pazinci u vezi maškara ove godine »malo uzad s hartami«.

No ipak, nije to bio karneval, već tradicionalna parada vicematuranata (vole ih nazivati »vicekima«), učenika trećih razreda Gimnazije i strukovne škole Jurja Dobrile, koji po staroj pazinskoj tradiciji dan prije maturalne zabave svojih godinu dana starijih kolega naprave uobičajeni bučni i šareni show po gradu.
Svaki od tri razreda opće gimnazije te po jedan upravnih referenata i elektrotehničara bili su maskirani u jednu grupnu masku, a svi zajedno praćeni bučnom glazbom defilirali su od škole do Trga slobode, gdje su uveseljavali sugrađane svirkom, plesom i zasipavanjem konfetima, nakon čega su se vratili natrag u školu.
Istovremeno, maturanti su u Spomen domu imali generalnu probu za subotnju maturalnu zabavu, koja će ove godine imati dva izdanja: 9. veljače za maturante opće gimnazije, a 16. veljače za upravne referente i elektrotehničare.

Davor Šišović
Glasistre.hr

1 komentara na “Jučer parada viceka, danas maturalna zabava”

  1. centar napisao:

    Dvije maturalne? Suuuuper. Ja sam bio samo na svojoj i onoj godinu dana prije. A davno je to bilo, proslo stoljeće.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.