Juniori do treće bronce na final fouru Istarske županije u košarci

2Sezona 2014/2015 ostati će zabilježena da je u mlađim kategorijama Istarske županije pazinski klub od pet naslova na final fouru osvojio dva (prvi su bili mini košarkaši i predkadeti, Poreč u dječacima, Pula 1981 u kadetima i Stoja u juniorima), te da uz KK Stoju jedini imaju u svim kategorijama ekipu među prva tri mjesta. Nakon dva prva mjesta, trećih mjesta dječaka i kadeta i juniori su jučer ponovili treće mjesto iz ligaškog djela natjecanja. U finalnoj utakmici sa 96-74 Stoja je bila bolja od Pule 1981 uz maestralnu igru MVP utakmice juniorskog reprezentativca Lovre Bulešića koji je 45 koševa začinio sa bezbroj asistencija, odlične igre u obrani, skokova i zakucavanja. Za MVP prije odigrane lige treneri su odabrali Petra Grašu iz Pule 1981.

Utakmica Poreča i Ghia staff Pazina protekla je u izmjenjivanju vodstva u prvoj četvrtini. Igrom čovjek na čovjeka po cijelom terenu mlađahni Pazinci su znali da je pitanje trenutka kada će se odvojiti na osjetniju razliku. Porečani su nakon poluvremena dali sve od sebe i smanjili na dva koša, ali nakon toga rezultat je rastao u korist Pazinaca. Treba istaći pazinskih devet trica od toga pet predkadeta Gvida Guština MVP nedavnog final foura predkadeta u nedjelju. Uspjeh je tim veći jer su Pazinci zbog školskih obveza bili bez Nikole Krnjusa i Andrea Grubiše, a u ekipi je bilo čak osam predkadeta. Nakon što su osvojili treće mjesto u kadetima igračima rođenim 2001. i 2002. trenerskog terceta Lukšić-Ančić-Ferenčić pripadaju velike zasluge i za juniorsko treće mjesto. Najzaslužnija za animiranje predkadeta i navedeno juniorsko treće mjesto uz igrače je trenerica izvrsna animatorica Tanja Ančić.

KK Poreč- KK Ghia staff Pazin 47-81 ( 15-17, 7-16, 16-20, 9 -26)

Pula, Dvorana Mirna, Suci: Ivković i Kauzlarić ( oba Pula), Osobne: Poreč 12, Ghia staff Pazin 16, Trice. Ghia staff Pazin 9 ( Guštin 5, Fabris 3, Brajković)

KK Poreč : Lukić, Martuslović, Užila 11, Munda 4, Pačarić 18, Rupčić D., Glušac 6, Legović, Uljančić, Rupčić A. 8, Jakšeković.

KK Ghia staff Pazin: Rilak 8, Erik 5, Krulčić L., Fabris 18, Guštin 19, Tomac 14, Berton, Ančić, Krulčić M., Brajković 18, Zajc, Asić.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.