Juniorsko boćarsko prvenstvo Hrvatske

Istarski boćari osvojili su ukupno devet medalja, po dvije zlatne i srebrne, te pet brončanih na prvenstvu Hrvatske za juniore i juniorke koje je od 19. do 23. srpnja 2017. godine održano sa središtem događanja u Ročkom Polju.


Zlatnim odličjima okitili su se Vedran Glavić (Istra Aluminij, Ročko Polje) u bližanju i izbijanju u krug, te Filip Matijašić i Dajan Jurman (Pazin) u parovima, srebrne kolajne su osvojili Filip Šarić (Pula) i Glavić u parovima i štafetnom izbijanju, dok su bronce pripale Glaviću u disciplinama pojedinačno klasično i brzinsko izbijanje, Karlu Pavletiću (Istra Aluminij) u krugovima, te Matijašiću i Jurmanu u preciznom izbijanju.

Prema ostvarenim plasmanima, Glavić je drugi junior po uspješnosti na prvenstvu, odmah iza Čepljana Matea Načinovića (Vargon, Rijeka) koji je osvojio po dvije zlatne (brzinsko i štafetno izbijanje) i srebrne (pojedinačno i precizno izbijanje), te jednu brončanu (parovi) medalju.

Najbolja juniorka prvenstva je Carrolina Bajrić (Čavle ŠB) koja je osvojila tri prva (krugovi, parovi i štafetno izbijanje), dva druga (brzinsko i precizno izbijanje) i jedno treće mjesto (pojedinačno).
Prvenstvo su izvrsno suorganizirali Boćarski klub Istra Aluminij i Zajednica boćarskih klubova Grada Buzeta, vrijedni boćarski volonteri s područja cijele Buzeštine i članovi njihovih obitelji. Osim boćališta u Ročkom Polju za prvenstvo su korištena i boćališta u Roču i Lupoglavu. (IBS)

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.