Juniorsko boćarsko prvenstvo Istre

Filip Šarić, mladi boćar prvoligaša Pule, sa četiri je osvojene zlatne medalje, te s po još jednim srebrnim i brončanim odličjem, bio najuspješniji pojedinac na četverodnevnom juniorskom prvenstvu Istre u svim disciplinama odigranom u odličnoj organizaciji Zajednice boćarskih klubova Grada Buzeta sa središtem događanja u Ročkom Polju.

Šarić je naslove juniorskog prvaka Istre osvojio u disciplinama pojedinačno klasično, bližanje i izbijanje u krug, brzinsko izbijanje i u parovima zajedno sa Vedranom Glavićem, članom drugoligaša Istra Aluminija iz Ročkog Polja. Preostale dvije titule županijskih prvaka pripale su Glaviću u preciznom izbijanju, disciplini u kojoj je Šarić na koncu bio treći, te Dajanu Jurmanu i Filipu Matijašiću iz prvoligaša Trio Pazina u parovima, koji su u finalu pobijedili Šarića i Glavića.

Mladi boćari s Pazinštine osvojili su na prvenstvu najviše, čak 11 medalja. Osim zlatnog odličja Jurmana i Matijašića u parovima, srebrnim kolajnama okitio se Jurman u disciplinama pojedinačno klasično i precizno izbijanje, te zajedno s Matijašićem u štafeti, a brončanima Patrik Šestan (Older, Cerovlje) i Andi Milotić (Kompakt) u parovima, Matijašić i Petar Guštin (Reginex) u disciplini pojedinačno klasično, Frančeško i Petar Guštin (Reginex) u krugovima, Jurman u brzinskom izbijanju, te Petar i Frančeško Guštin u štafeti.

Pravo nastupa na prvenstvu Hrvatske, koje će se od 20. do 24. srpnja održati u Jadranovu, steklo je pet najuspješnijih u disciplini pojedinačno klasično, po troje u krugovima i brzinskom izbijanju, te po dvoje u parovima, štafetnom i preciznom izbijanju.

IBS / iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.