Jure Kozjek i Aleš Borčnik pobjednici Velike nagrade Pazina

Pazin je proteklog vikenda bio domaćin jakog, međunarodnog boćarskog turnira “Velika nagrada Pazina 2011.”. Za turnir u organizaciji Zajeddnice sportskih udruga Grada Pazina prijavila su se rekordna 92 para u muškoj i 16 parova u ženskoj konkurenciji.

Igralo se u pazinskom gradskom boćalištu i u Boćarskoj dvorani te na boćalištima okolnih mjesta. Ljubitelji boćanja imali su što i za vidjeti. Posjetitelji su do posljednjg mjesta ispunili tribine gradskog boćališta i mogli su zaista uživati u igri najboljih boćara sa ovih prostora.

Naslov pobjednika osvojio je slovenski par Jure Kozjek/Aleš Borčnik, te su tako na tronu naslijedili prošlogodišnje pobjednika Valtera Ivančića i Alena Guština. Mladi slovenski par u finalu je za jedan punat bio bolji od Puljana Ivana Lukšića i Deana Ikića. Pobjednicima je osim pehara pripao i veliki prelazni pehar te novčana nagrada od 12 000 kuna. Finalistima je osim pehara pripala novčana nagrada od 6 000 kuna.

Treće mjesto osvojio je slovenski par Sever/Košič, koji je bio bolji od prošlogodišnjih pobjednika Ivančića i Guština.

Ljepoticu turnira odigrali su u četvrtfinalu Markica Dodig i Tomslav Kolobarić te kasniji pobjednici Kozjek/Borčnik. Po isteku vremena i pri izjednačenom rezultatu, Slovencima su ostale dvije boće a Kolobariću jedna. Prvo su slovenci uvaljali punat, nakon čega je Kolobarić izbijanjem vratio stvari na početak. Kozjeku je preostalo jedino oteti pobjednički punat, što je poput rutinera i učinio.

Odličan susret u četvrtfinalu odigrali su finalisti Lukšić/Ikić, koji su pobijedili Ginfranca Santora i Ronalda Marčelju. Ivančić i Guštin su se lako obračunali s Beakovićem i Buterinom i činilo se da bi mogli ponoviti prošlogodišnji rezultat, no u polufinalu su ipak Lukšić i Ikić bili bolji.

U ženskoj konkurenciji slavile su sestre Nina i Tadeja Sodec iz Slovenije. One su u finalu pobijedile hrvatski par Nives Martinaš/Gabrijela Žeželić. Treće mjesto osvojile su Iva Vlahek i Danijela Kolobarić.

Četvrtfinale:
Santoro,Marčelja – Lukšić,Ikić 4:7
Beaković,Buterin – Ivančić,Guštin 1:13
Jelenić,Jurman – Sever,Košič 4:11
Kozjek,Borčnik – Dodig,Kolobarić 4:3

Polufinale:
Sever,Košič – Kozjek,Borčnik 5:9
Lukšić,Ikić – Ivančić,Guštin 13:7

Za 3. mjesto:
Ivančić,Guštin – Sever,Košič 8:13

Finale:
Lukšić,Ikić – Kozjek,Borčnik 12:13
(barkun)

Sve fotografije možete pogledati u FOTOGALERIJI.

barkun.hr

© iPazin.net portal 2001. - 2024.