Jurica Majić najbrže na vrh Drazeja

(Glas Istre, 7.6.2011)  Jurica Majić, član ogulinskog auto kluba Klek, pobjednik je brdske automobilske utrke “5. nagrade Pazin-Lindar Favorit pivo Croatia osiguranje” održane minule nedjelje na popularnoj stazi Drazej u sklopu obilježavanja dana grada Pazina, a koju već tradicionalno kao prvu prvenstva regije Zapad priređuje pazinski klub Istra Racing team, okupivši ovoga puta rekordan broj od 40 vozača.

Nakon što je dva treninga djelovao pomalo rezervirano, uslijedilo je fantastično izdanje u sve tri glavne vožnje koje su Majiću u brutalnom Golfu II donijele pobjedu
u generalci ispred Manuela Kodelje iz AK Buzet autosport te Tomislava Muhvića (AK MRC sport). Time je prošlogodišnji prvak klase H16 pri prvenstvu Hrvatske, te osmoplasirani u ukupnom poretku najavio još jednu uspješnu sezonu, a koji je pak na pazinskoj utrci pored generalke odnio pobjedu i u H klasi, te sa impresivnih 1:07.33 min. svladao 1.900 metara dugačku stazu u prvoj vožnji, što je ujedno bilo i najbrže vrijeme utrke.

– Više sam nego zadovoljan početkom sezone. Treninge sam vozio malo sporije da osjetim stazu koja mi je poznata od prošle godine kada sam bio treći. Po meni je ona, premda nešto kraća, izuzetno zahtjevna i brza, a poredak na kraju određuju sekunde što je dodatno opterećenje na koje treba paziti . Treba dobro prilagoditi želje i vlastite mogućnosti što sam ja činio na najbolji način, iako sam imao još rezervi da je trebalo, kazao je Majić nadodavši kako snaga automobila na takvim utrkama nije presudna, te kako 279 konjskih snaga koristi na “laktovima” i ravnim dijelovima, dok su zavoji uvijek spremni “naplatiti ” svaku nesmotrenost.

Da spomenuta snaga automobila nije presudna dokazao je Buzećan Manuel Kordelja koji je iz relativno slabije klase A6 stigao do druge pozicije u generalci, što
mu je donijelo i pobjedu ispred predstavnika domaćina Sandra Miskića te Alena Peruča na trećem mjestu.

-Izuzetno dobra staza, kao stvorena za male automobile. Lani sam nastupio prvi put i ostvario dobar rezultat, no na kraju mi se dogodio kvar. Ove se godine sve poklopilo i više sam nego zadovoljan rezultatom, automobilom i svim ostalim. Inače, moj Peugeot ima 1.600 ccm i 180 konjskih snaga, a otkad su urađene sve dozvoljene preinake, može se mjeriti i s najboljima, kazao je Kodelja.

Među pehiste dana svakako spada nastup prošlogodišnjeg pobjednika Lovre Badurine koji je na dva treninga s najbržim vremenima istaknuo kandidaturu za sam vrh, no nakon što je u prvoj vožnji bio drugi, a Majić odvozio najbrže vrijeme dana, u drugoj je vožnji krenuo na sve ili ništa i stigao najdalje do “petice”, gdje je u braniku okončao utrku. Sreća nije mazila niti Puljanina Vilija Buršića iz AMK Skok Racinga kojemu je uoči početka treninga Fiat Abarth počeo “kašljati ” te je nakon dijagnoze i uz sva nastojanja da ga se osposobi, ipak ostao u parku vozača.

Od ostalih vozača, kod povijesnih vozila slavio je Mladen Sigurnjak (AK Matulji Racing) ispred Puljanina Želimira Popovića i Renca Jurića. U klasi N1 slavio je Enver Prodan (AK Zrinski) drugo mjesto pripalo je domaćem vozaču Darku Ladavcu, dok je treći bio Miloš Juzbašić (AK Pula-Rovinj). U N2 kao najuspješniji nagrađen je Riječanin Igor Vičević, u A7 Denis Močibob (AK Zrinski), u SP14 Saša Černeka (AK Buze Autosprt), a u E1 njegov klupski kolega Nino Andrijević. Borbu u H9 prvim
mjestom zaključio Dejan Jurasić (IRT), ispred Zorana Klarića (Ri Autosport), te Nevena Ukote (AK Buzet). Klasa A5 pripala je Bojanu Kroti (Buzet Autosport), drugi je bio Marsel Katić (AK Matulji), a treći Ozren Vitezica. Do bodova prvim mjestom u klasi H10 došao je Sendi Mogorović (IRT) kao i Marko Jelić (IRT) osvajanjem drugog mjesta te Petar Šajn (Klek) koji je bio trećeplasirani. U klasi H13 najbrži je bio Dujko Grčić (Buzet Autosport), ispred klupskog kolege Marka Matijašića i Maria Korijana (Pula-Rovinj).Ečidio Benčić(AMKBuzet ) slavio je u klasi H11 ispred Ivan Kiršića(Pula-Rovinj).

Tradicionalno je nagrađen i početnik u utrkama Prvenstva regije Zapad, a nagrada je otišla u ruke predstavnika domaćeg kluba Maksima Šetića. U poretku klubova slavio je AK Buzet Autosport sa 60 bodova, drugo mjesto pripalo pazinskom Istra racing teamu s 52 boda, dok je AK Zrinski sa 42 boda zauzeo treće mjesto.
S organizatorske strane, peto izdanje utrke uspješno je odrađeno i opravdalo očekivanja.

-Izuzetno mi je drago da je ovogodišnje izdanje okupio rekordan broj vozača što je dobar znak za Prvenstvo regije Zapad, jer isto okuplja sve veći broj zaljubljenika
u auto sport. Sama manifestacija, osim jednog izlijetanja, prošla je u najboljem redu te je pohvaljena od strane rukovodstva i direktora utrke Milana Brozinića, što nam je nagrada za veliki trud koji smo uložili, rekao je tajnik auto kluba Istra racing team Ivan Hrvatin.

Glas Istre, 7. lipnja 2011.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2023.