Jutros Pazin najhladniji u Hrvatskoj, idućih dana toplije uz jugo i povremenu kišu

vremenska_prognoza.jpgJoš jedna vedra i tiha noć koja je iza nas uzrok je niskim jutarnjim temperaturama, posebice u unutrašnjosti Istre. Minimalna temperatura zraka u Pazinu je iznosila 0°C, isto koliko i u Delnicama. U ostatku Hrvatske bilo je toplije, a najviša minimalna temperatura je prema podacima DHMZ-a izmjerena na Palagruži, 15°C. Uz obalu Istre temperature su se kretale većinom od 7 do 10°C.

Kao zanimljivost istarske klime ističemo da je Vrh, koji je još “dublje” u unutrašnjosti Istre od Pazina, imao minimalnu temperaturu od 10°C. To se jednostavno objašnjava time što je Vrh naselje na vrhu brda, gdje zbog vjetra, ali i zbog toga što hladan zraka pada u niže reljefne predjele izostalo noćno ohlađivanje. Najviše dnevne temperature bile su u rasponu od 16 do 21°C.

Od sutra će se uz obalu već osjetit slabo do umjereno jugo, koje će idućih dana postajati sve jače. S jugom stiže i značajni porast jutarnjih temperatura zraka, dok će se dnevne zadržati u okviru današnjih vrijednosti. S jugom stižu i oblaci, posebice od sutra navečer. Prve kapi kiše vrlo brzo se očekuju na području Učke i Ćićarije, a od petka valja očekivati vrlo malo kiše i na ostatku područja. Obilnija kiša je, prema današnjim rezultatima modela izgledna u nedjelju i ponedjeljak, ali o tome više idućih dana.

istramet.com

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.