JZBL Pazina: Fitu pobjednički pehar

Susretima 15. kola okončana je Jesensko – zimska boćarska liga Pazina koja se protekla dva mjeseca u organizaciji gradskog boćarskog saveza igrala na poprištu rujanske europske boćarske smotre. U iznimno jakoj konkurenciji od 16 ekipa koje su se po jednostrukom bod sistemu borile za bodove, najviše uspjeha imali su boćari Fita.

Franko Grubiša, Valter Ivančić, Franko Sloković, Sandro Ladavac, Nikola Marić, Franko Ladavac, Alen Guštin te pripadnica ljepšeg spola Tanja Grubiša, uspjeli su neizvjesnu borbu oko prvog mjesta u samoj završnici lige preokrenuti u svoju korist.

Naime, gotovo od početka pa sve do pretposljednjeg kola primat je držala ekipa Kringa Preteli, a onda su “fitovci” visokom pobjedom 7:1 nad Štandarom bodovno uhvatili priključak, dok su na osnovu punti zasjeli na prvo mjesto koje su pobjedom u zadnjem kolu nad Reginexom potvrdili. Fit je upisao 12 pobjeda, uz jedan remi (Pazin žene) i dva poraza (Rovinjsko Selo i Kamen). Drugoplasirani Danilo Krizmanić, Darko Mofardin, Ljubo Mofardin, Emil Mofardin, Zoran Ružić, Damir Čehić i Alen Prekalj možda mogu žaliti za propuštenim, no iako su imali samo jedan poraz, i to od prvaka, četiri remija, od kojih jedan u zadnjem kolu, koštala su ih na kraju prvog mjesta.

Na svečarskom dijelu lige, pored prigodnog pokala u redove viceprvaka, točnije u ruke Darka Mofardina, otišla je nagrada za najuspješnijeg boćara, s obzirom da je pobijedio u svim nastupima, što je svakako uspjeh vrijedan pažnje.

Koliko je sama liga bila neizvjesna pokazuje i borba za treću poziciju koja je također riješena tek u pretposljednjem kolu kad su kiksali boćari pazinske Zajednice Talijana (T.U.C.I.) i prepustili treće mjestu Kamenu, koje su potonji u zadnjem kolu glatkom pobjedom nad Folima zadržali.

Priliku za revanš sudionici lige imaju već od ovog petka kad počinje nova Zimska liga Pazina s 12 ekipa, a pored organizatora, isti je i sistem natjecanja što zasigurno garantira nove neizvjesnosti.

Rezultati 15. kola:

Fit – Reginex 6:2
Rovinj – Lindar 6:2
Brajkop – T.U.C.I. 2:6
Šorići Putini – Oslići 8:0
Kringa Preteli – Rovinjsko Selo 4:4
Kamen – Foli 8:0

Poredak:

Fit 25
Kringa Preteli 24
Kamen 22
T.U.C.I. 22
Brajkop 18
Kršan 17
Štandar 15
Lindar 15
Rovinjsko Selo 14
Reginex 13
Rovinj 13
Šorići Putini 10
Puris 9
Foli 9
Oslići 8
Pazin žene 6

glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.