Kada ćemo dobiti dvoranu i bazen?

ucenicigradonacelnik.jpgKada će se sagraditi gimnazijska sportska dvorana, gradski bazen, trgovački centar, bike-park i starački dom, proširiti gradska knjižnica, popraviti kino, osposobiti stare gradske fontane i javni WC na autobusnom kolodvoru, urediti biciklističke staze, uvesti jedno-smjenska nastava, urediti tartan-staza na gradskom stadionu, popraviti ljuljačke na Buraju, urediti igralište na Dršćevki i gradske parkove, samo su neka od pitanja koje su jučer osnovnoškolci postavili pazinskom gradonačelniku Renatu Krulčiću.

Naime, u povodu Dječjeg tjedna u maloj gradskoj vijećnici gradonačelnik je primio učenike Osnovne škole Vladimira Nazora. Nakon uvodnog upoznavanja i izražavanja želja učenika o budućim zanimanjima, pri čemu je gradonačelnik Krulčić naglasio da je kao dijete htio biti kuhar, slijedila su brojna pitanja predstavnika razrednih odjeljenja.

Učenici od četvrtog do osmog razreda su na satovima razrednih zajednica s razrednicima pripremili niz aktualnih pitanja, pa je primanje sličilo aktualnom satu Gradskog vijeća, štoviše, nadmašilo ga je. Zanimalo ih je zašto je grad išaran grafitima, nema muškog rukometnog kluba, koncerata za osnovnoškolce, može li se u vojarni urediti sklonište za napuštene životinje, a u gradske parkove postaviti umjetne stijene za penjače. Učenici putnici žalili su se na školski autobusni prijevoz – premale autobuse, njihovo kašnjenje, neprikladan vozni red, nenatkrivena stajališta.

Gradonačelnik je uz pomoć pročelnika društvenog odjela Borisa Demarka strpljivo odgovarao na pitanja. Osim već poznatih odgovora – uvjetovanost procedurom ili manjak novca – obećano je da će se javni zahod na autobusnom kolodvoru uskoro osposobiti te u sklopu uređenja Trga slobode sagraditi novi, a ljuljačke na Buraju popraviti.

A. Dagostin, Glas Istre

1 komentara na “Kada ćemo dobiti dvoranu i bazen?”

  1. stihrana napisao:

    Draga djeco, nikad nećete dobiti dvoranu a još manje bazen,ali lijepo od vas što se u školi igrate demokracije.Demokracija,da,hm, demos-kratos heheheh.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.