Kadeti Pazinke Qubik osvojili naslov u posljednjem kolu; juniori Pazinke samo potvrdili naslov

Kadeti Pazinke Qubik osvojili su naslov prvaka 2. HNL – Skupine Istra. U zaostaloj utakmici posljednjeg kola na domaćem terenu pobijedili su Jadran iz Poreča i sa bodom prednosti osvojili naslov.

Za naslov im je trebala pobjeda jer im je pulska Istra bježala 2 boda. Pazinjani su pobjedu od 4:3 izborili pred sam kraj utakmice. Strijelci za Pazinku bili su Oplanić dvaput, Matković i Jakus. Kadete je do naslova prvaka vodio trener Vinko Pamić.

U kvalifikacijama za prvu ligu najprije se moraju sastati sa najboljima iz primorsko-goranske (Orijent ili Naprijed) županije kako bi prošli na završni turnir i imali priliku boriti se za ulazak u viši rang natjecanja.

Juniori Pazinke Qubik su pobjedom protiv Jadrana samo potvrdili naslov prvaka 2. HNL Skupine Istra kojeg su osigurali još kolo prije kraja. Pobjedu od 3:0 protiv Jadrana Pazinjanima su donijeli Rudela, Fornažar i Srblin. Na kraju su pazinkini juniori ostavili drugoplasirani Jadran 7 bodova iza sebe.

Za juniore koje vodi Damir Buršić vrijedi ista procedura kvalifikacija za ulazak u viši rang natjecanja.

Za budućnost pazinskog nogometa zaista ne treba brinuti, većina od ovih momaka već kuca na vrata juniorskog, odnosno seniorskog sastava. Juniori su četvrtim mjestom na Kvarneskoj rivijeri ostvarili veliki uspjeh, time su nadarenoj generaciji kadeta pokazali da se napornim radom može doći do zapaženog rezultata.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.