Kadetsko boćarsko prvenstvo Hrvatske

2Tri brončane medalje osvojili su mladi istarski boćari na kadetskom prvenstvu Hrvatske koje je od 8. do 12. srpnja 2015. godine odigrano u riječkom boćarskom domu na Podvežici.

Najistaknutiji rezultat od Istrana na prvenstvu, treće mjesto u disciplini pojedinačno klasično, ostvario je Domagoj Josip Kubaj iz labinskog Rudara. Dva četvrta mjesta osvojili su članovi Trio Pazina, Dajan Jurman u brzinskom izbijanju, te zajedno s Filipom Matijašićem u parovima, a po pravilima natjecanja u obje discipline i za četvrta mjesta dodjeljene su brončane medalje.

Kubaj je u polufinalu discipline pojedinačno klasično doživio i jedini poraz na prventvu, od Duje Pirića iz omiških Naklica, ali je potom u susretu za treće mjesto pobijedio Karla Vukelića iz riječkog Vargona.

Nakon dva dobra nastupa u izlučnoj i polufinalnoj seriji brzinskog izbijanja, Jurmana u finalu ruka nije najbolje slušala te je zauzeo četvrto mjesto. U parovima su pak momčadi Lovrana u polufinalu i Vargona u finalu bile uspješnije od pazinskog para.

Medalje je na prvenstvu osvajalo 16 mladih boćara, a sve su naslove prvaka osvojili predstavnici Primorsko-goranske županije, po dva članovi Vargona, Svetog Jakova iz Jadranova i Lovrana. Pojedinačno najsupješniji je bio Karlo Šaban iz Svetog Jakova sa osvojene po dvije zlatne i srebrne, te jednom brončanom medaljom, dok je klupski najuspješniji Vargon čiji su članovi osvojili po dvije zlatne i srebrne, te tri brončane medalje. Boćari Istarske županije po vrijednosti osvojenih odličja treći su u poretku, iza boćara iz Primorsko-goranske i Splitsko-dalmatinske županije.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.