Kafka Project: frontiere, granice, meje, grens, borders…

kafka_granice_2013Kazališna predstava Kafka Project… praizvedena je na Riječkim ljetnim noćima povodom ulaska Hrvatske u Europsku uniju, s ciljem da potakne na razmišljanje o značenju granica, o stvarnim i imaginarnim barijerama, o vezi između pojedinca i države/zakona. Granice o kojima govori predstava ujedno su i one unutarnje, tajne i najintimnije koje omeđuju misli i ljudsko djelovanje. Predstavu možete pogledati u Pazinu u utorak, 5. studenog 2013. godine u velikoj koncertnoj dvorani spomen doma, s početkom u 20 sati.

To je autorski projekt Karine Holla, ugledne nizozemske redateljice kojim ona jezikom fizičkog teatra propituje i interpretira literarne svjetove Franza Kafke. Na temelju njegovih djela gradi prizore koji predstavljaju svojevrsno putovanje kroz vrijeme – od Kafkina doba do suvremenosti. Uvodni dio u kafkijansku atmosferu otuđenja i paradoksa scenska je slika s plesnim referencama na židovsku tradiciju. Pripovjetka „Jastreb“ pretvorena je u scensku sliku koja vizualno priziva Hitchokove „Ptice“ dok je u podlozi glazbeni citat filma „Psiho“. Narazrađenija je slika koja se temelji na motivima pripovjetke „Preobrazba“ u kojoj se glavni lik nakon košmarne noći budi preobražen u golemog kukca…I na koncu, reference na roman „Proces“ slika je procesa koji se vodi nad pojedincem a završava zastrašujućim prizorom torture i smaknuća Josefa K. Organizacija: Pučko otvoreno učilište Pazin.

Uloge: Elena Brumini, Rosanna Bubola, Ivana Bruck, Tomas Kutinjač, Miriam Monica, Giuseppe Nicodemo, Mirko Soldano i Andrea Tich.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.