Kajin: gašenje Trgovačkog suda u Pazinu bila bi šteta za istarsko gospodasrtvo

Damir KajinIDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare u Pazinu kako bi gašenje Trgovačkog suda u Pazinu bila zapravo izravna šteta za istarsko gospodarstvo te da bi vodilo gubljenju regionalnog identiteta Istarske županije. Naime, govoreći o najavi ministra pravosuđa Ivan Šimonovića o racionalizaciji mreže trgovačkih sudova i mogućnosti da ih se smjesti u četiri regionalna sjedišta, Kajin je istaknuo kako je upravo osnutak Trgovačkog suda u Pazinu “najbolje što je službeni Zagreb učinio za Istru”.

“Premda je Istra znatno manja od Zagreba, Primorsko-goranske, Osječko-baranjske i Splitsko-dalmatinske županije, gospodarska aktivnost Istre je po stanovniku najveća u Hrvatskoj i nepojmljivo je da netko uopće razmišlja da se jedan takav subjekt pokuša premjestiti u Rijeku”, naglasio je Damir Kajin.

On se danas osvrnuo i na jučerašnju odluku vlade, koja je, kako je rekao, “stala iza termoelektrane ‘Plomin 3’ na ugljen i investitora, njemačke tvrtke RWE, koja bi bila voljna investirati oko 800 milijuna eura”. Pritom je istaknuo da se odluka o ‘Plominu 3’ ne bi trebala donijeti na sjednici vlade, nego bi o njoj trebali odlučivati građani Labinštine.

“Građanima treba dati priliku da na referendumu odluče o svojoj sudbini”, poručio je Kajin.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o tome kakav “scenarij” očekuje nakon uhićenja bivšeg potpredsjednika vlade Damira Polančeca, Kajin je rekao kako ponajprije očekuje da “Podravka” nastavi svoju djelatnost “kako bi i dalje ostala vodeća prehrambena industrija na ovim prostorima”. Ujedno, dodao je, zanima ga “tko je ta tvrtka ‘Fia’ koja se u posljednje vrijeme pojavljuje i koja bi navodno trebala otkupiti 10,6 posto dionica Fime”.

“Pitam se tko je danas u stanju iz jedne Srbije na ove prostore plasirati 400 milijuna kuna. Osobno se bojim da je to dio novca koji je s hrvatskoga ili srpskog prostora iznesen devedesetih godina i da ti ljudi odrađuju posao za neke buduće hrvatske tajkune koji na taj način pokušavaju preuzeti najvrjedniju prehrambenu industriju u Hrvatskoj”, zaključio je Kajin.

To što je Pula, po posljednjim istraživanjima, proglašena najnesigurnijim gradom u Hrvatskoj ocijenio je neprihvatljivim. Upitao se kako bi se onda trebao tretirati Dubrovnik u kojemu, kako je kazao, “svake godine netko nestaje”.

“Pred sezonu nitko se ne treba poigravati s takvim kvalifikacijama jer one štete i turističkom imidžu jednoga kraja, a unose i nesigurnost u stanovnike tog prostora. Mislim da svaki stanovnik Pule može u bilo koje doba dana i noći bezbrižno šetati gradom”, poručio je Kajin.

barkun.hr

4 komentara na “Kajin: gašenje Trgovačkog suda u Pazinu bila bi šteta za istarsko gospodasrtvo”

 1. zumbul napisao:

  pa, eto, kad ode sud, porezna .. bit ce jos mjesta za udruge… ili za kafice i butežine kako bi aaa savjetova :-)

  1. aaa napisao:

   aaa je cencuziran pa ti ne more odgovorit.. :)

   1. gol napisao:

    hvala bogu

 2. badtaste napisao:

  Bilo je i vrime.Za početak peticija za prepis prostora u vlasništvo grada.Ni zrno žita okupatorima!

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.