Kajin govorio o Hypo banci, Uljaniku, novoj naplati cestarine na Ipsilonu, HDZ-u…

kajin_thumb.jpg“Treba sagledati Hypo banku s više strana i vidjeti da iza nje nema samo afera, već i pozitivnih aspekata”, zaključak je to jučerašnje konferencije za novinare potpredsjednika IDS-a i saborskog zastupnika Damira Kajina održane u Puli. “Da nije bilo te banke, nijedan novi hotel ne bi se u 20 godina izgradio u Istarskoj i Primorsko-goranskoj županiji”, kazao je i dodao da je Hypo stvorio novac za kupnju oružja Hrvatskoj te da su za taj novac znale i austrijske i njemačke vlasti.

No, spočitnuo je da su iz te austrijske banke, kao i brojnih drugih korporacija na zapadu, “došli učitelji koji su
podučavali hrvatske talentirane lopove”. – Ono što austrijski istražitelji mogu, ako to žele, je priopćiti hrvatskoj javnosti koliko je novca za oružje iz Hrvatske išlo preko njihovih banaka. Znaju tko je podizao taj novac do okončanja rata 1995., ali i nakon toga. Pogotovo znaju tko su bili ljudi iz Hrvatske koji su presvukli uniformu i postali ugledni biznismeni koji su s plaćom od 16 tisuća kuna dolazili do zajmova od 30 milijuna eura. Do tog se novca u austrijskim bankama moglo doći tek nakon smrti Tudmana i Šuška jer su šifre i računi s hrvatskim
novcem bili povjereni njihovim najvjernijim suradnicima, rekao je Kajin.

Komentirao je i sadašnje stanje u brodogradilištima. Rekao je da se nekima crno piše, a medu njima je Brodosplit
gdje, prema njegovim informacijama, neće biti posla nakon Nove godine. Odluku da Uljanik ostane u državnom vlasništvu ocijenio je jednom od najvažnijih mjera Vlade te procijenio da bi sa sadašnjom razinom prihoda Uljanik mogao ostvariti dobit od 300 milijuna kuna. Najavu da će se od iduće godine naplaćivati cestarina na brzoj cesti od Pazina do Učke komentirao je riječima da je to još jedan udarac na standard gradana Istre. Procijenio je da će iduće godine doći do problema u financiranju gradnje Istarskog ipsilona.

Ostatak presice posvetio je političkim pitanjima te zaključio da je HDZ stvorio državu, ali je uništio naciju. Jakovčićevo skidanje na performansu u Puli komentirao je riječima da je “možda čovjek u klimakteriju pa mu se može oprostiti”.

Na novinarsko pitanje da komentira izjavu Steve Žufića da nije imao veze s prodajom Barbarige i Dragonere rekao
je da bi pouzdaniji odgovor mogli dati Lidija Delton i Bruno Celija, čelnici Općine Vodnjan u vrijeme kada je to zemljište prodano.

Glas Istre

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.