Kajin: Istrijani, IDS vas drži idiotima – ako nema kruha, evo vam kolača

kajin.jpgGodinu dana Istarski su se demokrati borili protiv neprijateljskog preuzimanja Mirne i Purisa od strane vrhuške IDS-a. Godina dana je trebala da se zaustavi zločinačka nakana da pojedinci sebi i svojima namjeste ove dvije značajne istarske tvrtke. Ne mogu razumjeti zašto je IDS, odnosno Boris Miletić, Giovanni Sponza, Renato Krulčić te HDZ-ov Mario Bratulić, bio za opciju koja nije ni do koljena Podravci, kazao je danas predsjednik ID-a Damir Kajin, izrazivši uvjerenje da su navedena poduzeća, ulaskom Podravke i Valipile, spašena, ali i upozorivši da politika mora biti što dalje od gospodarstva. – Svjestan sam da je u Hrvatskoj to nemoguće, bilo da Uljaniku treba priskrbiti državna jamstva od 153 milijuna eura, bilo da Bina-Istri treba godišnje osigurati 260 milijuna kuna za nastavak gradnje Istarskog ipsilona.

Proračunske i izvanproračunske investicije u Istri iznosit će u sljedećoj godini 1,1 milijardu kuna, a ono što je strašno jest da istarske općine, gradovi i sama županija, osim s 25 posto za novu bolnicu u Puli, u investicijama ne sudjeluju ni s 1 kunom.

Uz ukupno 1,5 milijardu novca koliko teže lokalni proračuni i još 1,5 milijardu u komunalnim poduzećima, u Istri se ne radi niti investira ništa, upozorio je Kajin.

Od onoga na što se novac građana troši u cilju održavanja IDS-a na vlasti Kajin je izdvojio fešte na koje, po njegovoj procjeni, godišnje ide 30 do 40 milijuna kuna. Samo dvije fešte u Žminju koštale su nevjerojatnih 711 tisuća kuna, a u Istri je takvih na desetke. – Od puževa i ostalih jela, do vampira, kaže Kajin.

– Samo na Feštu od pašte i Bartulju iz proračuna je potrošeno 100 tisuća eura, pri čemu je za PR agenciji Alphera plaćeno 44 tisuće kuna, za stolove kakvi vjerojatno koštaju nekoliko tisuća kuna plaćeno je 5 tisuća eura, pa čak i novinar Glasa Istre preko autorskog ugovora dobiva iznos u visini od pola mjesečne plaće. Sada kane u Pazinu organizirati Feštu od palačinki, po istom obrascu isplatit će uvijek iste firme i pojedince novcem iz proračuna: Alphera će ‘razvijati ideju, naziv i vizualni identitet i koncept festivala’ za 50 tisuća kuna, novinari će biti plaćeni preko ugovora, odabrana poduzeća naplatit će višestruko skuplje usluge, upozorava Kajin. – Istrijane tretiraju poput idiota – ako nema kruha, evo vam kolača, a to se može raditi samo u zemlji nesposobne policije i još nesposobnijeg DORH-a. Ili se isti oglušuju, zaključio je Kajin. (MBM)

www.ipress.hr

6 komentara na “Kajin: Istrijani, IDS vas drži idiotima – ako nema kruha, evo vam kolača”

 1. Anonimno napisao:

  A to sto volimo da nam neko drugi pece palacinke

 2. ja napisao:

  Zna se ča je politika a to dokazuje i Kajin jer po stoti put tu a i po drugim portalima je ustanovljeno da mu se lampadina upalila tek kad je u toj istoj stranci po kojoj toliko pljuje a koju je toliko volio,izgubio svoje osobne interese (da bude župan Istre). Da li sam možda u krivu? I zato ako ima ča ozbijnog reć, neka prestane ostalom dijelu narosa prosvjetljivat mozak, neka ode tamo gdje je mjesto za to. Tek ću onda priznat da misli ono ča reče. Ovako je on taj ki nas drzi idiotima a usput i vrijeđa.

 3. Anonimno napisao:

  Drago mi je cuti kako nas Kajin sve smatra idiotima..
  Najbolje da nam kaze sta da mislimo i kako da se zabavljamo

 4. kajinkajinkajin napisao:

  krade se od 90. a on se sad javlja – kad se više ni nema ča ukrast. Hvala Damire!

 5. lupetanje napisao:

  Jaooo ma kadi ti Kajin moj živiš. Mirna radi. Mirna proizvodi, a Puris nema ni jenega pilića ni purića u farmi. Valipile ni Podravka nisu spasili Puris, oni spašavaju sebe. Postoji Puris u stečaju i 15-tak ljudi u tom stečaju da ne ostanu na cesti jer im je valipile nije produžio ugovor. Daj se malo raspitaj prije nego govoriš gluposti. A ki je kriv da je Puris uništen i ki je za to zaslužan ne treba tražit daleko… ne reče se badava KI ĆE KEGA NEGO SVOJ SVOJEGA.

 6. trube napisao:

  Od pučkog tribuna do pučkog trubina, putem izlaska iz IDS-a (ki je oramaj profula metu) i povlaštene saborske mirovine. Postaje pomalo ofucan i dosadan…

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.