Kajin: Mirna i Puris su spašeni od lokalnih moćnika

puris_svpPuno toga lošeg što se dešavalo u Mirni i Purisu dešavalo se pod visokim pokroviteljstvom IDS-ove izvršne vlasti. Želim vjerovati da promjene koje su se dogodile u ova dva poduzeća, odnosno koje su u tijeku, iako se dešavaju protiv volje Jakovčića, Sponze i Miletića, u načelu znače dobro i za Mirnu i za Puris, jednom riječju za Rovinježe i Pazinjane, kazao je predsjednik Istarskih demokrata Damir Kajin na konferenciji za novinare održanoj u Rovinju.

– Najgore što se moglo dogoditi Mirni i Purisu da su se ostvarile namjere Jakovčića, Sponze i Miletića, a oni su htjeli preseliti Mirnu u Sveti Petar u Šumi, htjelo se prodati nekretnine, sve to lijepo stoji u predstečajnom planu i zaustaviti Podravku koja je jedini jamac opstanka Mirne i Purisa. I sad se postavlja pitanje zašto je gospodin Sponza zajedno s onom drugom dvojicom stao iza Geneze za koju neke novine, da me ne bi netko tužio, pišu da iza nje stoji Miroslav Kutle. Tvrdim da će to uskoro biti svima jasno. Gotovo sve tvrtke koje su pod kriznim menadžmentom Geneze nekada su bile tvrtke Miroslava Kutle, kazao je Kajin ustvrdivši da jedino Podravka jamči tim dvjema tvrtkama stabilnost u poslovanju.

Njegov stranački kolega Poropat pokazao je prostornoplanski dokument sportsko-rekreacijske zone na ulazu u Rovinj (Turnina) iz koje je isključeno zemljište u vlasništvu sugrađanina Piera Lakovića. Kaže da je kao gradski vijećnik i član Odbora za prostorno uređenje pitao predsjednika IDS-a Rovinja Milana Mihovilovića zbog čega je samo ta čestica isključena iz građevinske zone na što je dobio odgovor: “Pa zar hoćeš ti da mijenjamo Ustav?” – u smislu da su njihove odluke nepromjenjive. “Na području Grada Rovinja, nema šanse da ijedan građanin iskoristi jednu kunu iz europskih fondova što je veliki hendikep, zato jer nema nikakve garancije da neće biti prenamjena prostornih planova barem pet godina koliko zahtijevaju ti fondovi”, kaže Poropat.

glasistre.hr

1 komentara na “Kajin: Mirna i Puris su spašeni od lokalnih moćnika”

  1. lupetanje napisao:

    Puno toga lošeg što se dešavalo u Mirni i Purisu dešavalo se pod visokim pokroviteljstvom IDS-ove izvršne vlasti.. Ali ga lupeta taj Kajin. Dok je bi sa njima mu je pahalo pa je i on poklanja i Mirnu i Puris, a sad se obraće kako vitar puše. Vrijeme će pokazat da li je ovaj potez dobar. Da li će Puris opstat, da li će za koju godinu Mirna bit hotel..

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.