Kajin o zaduženju države

Damir KajinIDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin na današnjoj je konferenciji za novinare u Pazinu ocijenio kako će se država do kraja godine zbog manjka morati zadužiti za još nekoliko milijarda kuna pa bi se, drži, novim zaduženjem hrvatski dug samo u ovoj godini povećao za više od 26 milijarda kuna.

Po njegovim riječima sve nevolje proizlaze zbog manjka u državnom proračunu, a dosadašnja zaduženja, smatra Kajin, neće biti dostatna.

“Ili ćemo sve u ovoj zemlji morati rasprodati, premda je i tu problem što više nitko ništa ne kupuje, ili ćemo se vratiti po javnoj potrošnji na proračun iz 2006. Jednostavno u ovom trenutku ne znate od koje smrti umrijeti”, istaknuo je Kajin, dodavši kako Istra svoju opstojnost, prepoznatljivost i materijalnu specifičnost može “sačuvati jedino promjenom vlasti koja će donijeti decentralizaciju vlasti u državi”.

Kajin je danas izvijestio novinare kako ga je Hrvatska radiotelevizija tužila zbog izjave izgovorene za saborskom govornicom da se na HTV-u kupuje sudjelovanje u gotovo svakoj emisiji. Po njegovim riječima HTV od njega traži odštetu od 110 tisuća kuna sa zateznim kamatama.

“Ostajem pri izgovorenim riječima i spremno ću se odazvati sudu jer me nitko neće na takav način disciplinirati”, ustvrdio je Kajin. Dodao je kako se čudi tvrdnji u tužbi kako je “to izjavio u cilju političke promocije”.

“Bolje se zamjeriti vragu nego medijima. Predugo sam u politici da to ne uviđam”, zaključio je IDS-ov saborski zastupnik Damir Kajin.

Hina

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.