Kajin: pitanje je li sadašnja vlada spremna poštovati volju na parlamentarnim izborima

Damir KajinSaborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin izjavio je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u Pazinu kako je pitanje je li sadašnja vlada spremna poštovati volju na parlamentarnim izborima ako može sumnjati u 500 tisuća potpisa.

“Ako vlast Jadranke Kosor može ‘eliminirati’, tj. sumnjati u 500 tisuća potpisa, hoće li onda biti spremna poštovati volju na parlamentarnim izborima”, zapitao je Kajin.

Komentirajući vladinu provjeru popisa birača koji su se izjasnili za raspisivanje referenduma o izmjenama Zakona o radu, Kajin je ocijenio da je to “opasna igra” te da je pitanje hoće li sadašnja vlada biti spremna “bez ulice” prepustiti vlast.

Smatra da oporba mora pozvati međunarodne promatrače koji bi jamčili, kako je rekao, “fer” parlamentarne izbore.

“Ako vladajuća garnitura ospori legitimitet referenduma, odnosno 800 tisuća potpisa, jedino rješenje je ulica jer se drukčije ne može braniti dostojanstvo građana, Ustava i demokracije, izjavio je istaknuvši kako je, međutim, ulica posljednje rješenje.

Nazvao je “zastrašivanjem nacije takvu ekspertizu vlade i ministarstava unutarnjih poslova i uprave koji su provjerili više od 800 tisuća potpisa i poslali poruku: sve vas imamo, sve o vas 800 tisuća znamo, nemojte i vi drugi, jer ćete proći kao prvi u našoj kartoteci, veliki brat sve gleda”.

Smatra da će razdoblje do parlamentarnih izbora biti bolno te da će, kako je rekao, “na udar doći mnogi koji su ustali protiv ove vlasti koja će u svojoj obrani vlasti koristiti sve od policije do gumenih metaka, sudova i vladinih medija”.

Kajin je govorio i o mirovinskom sustavu istaknuvši da jedino radna mjesta spašavaju mirovinsku sposobnost, a ne “akrobacije” s godinama života te da netko tko ima 40 godina radnoga staža mora biti “mirovinski” sto posto zaštićen.

barkun.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.