Kakve ćemo cijene prikupljanja otpada plaćati od rujna nadalje?

Na sjednici Gradskog vijeća 20.9.2018. postavila sam sljedeće pitanje:

“Do koje su mjere realizirani zaključci Koordinacije Gradonačelnika Grada Pazina i općinskih načelnika Pazinštine održane 9. srpnja 2018. te sastanka gradonačelnika i radnih timova održanog 30. srpnja 2019., sve na temu problema s novim sustavom gospodarenja otpadom, kao i koji se sljedeći koraci planiraju poduzeti ili se već poduzimaju?”

Obrazloženje:

“Koordinacija gradonačelnika Grada Pazina, općinskih načelnika Pazinštine i predstavnika mjesnih odbora u Gradu Pazinu, održana u ponedjeljak, 9. srpnja 2018., rezultirala je zaključcima:

  • Da se za prijelazno razdoblje odnosno za srpanj i kolovoz 2018. godine, građanima ne zaračunava jedinična cijena za količinu predanog otpada, takozvani varijabilni dio cijene, već samo cijena obvezne minimalne javne usluge, takozvani fiksni dio cijene.
  • Da Trgovačko društvo Usluga d.o.o. Pazin kao pružatelj javne usluge na području Pazinštine razmotri mogućnost uvođenja kanti zapremnine 60l.
  • Da Trgovačko društvo Usluga d.o.o. Pazin nakon potpune implementacije sustava i zaprimljenih Izjava, što znači definiranog volumena, na terenu izvrši analizu postojećeg cjenika.

Sastanak Gradonačelnika Grada Pazina i radnih timova za implementaciju novog sustava gospodarenja otpadom održan je 30. srpnja 2018. godine i završio je, između ostalog, i sa zaključcima da će trgovačko društvo Usluga d.o.o. Pazin Gradu Pazinu do 3. kolovoza 2018. godine:

  • dostaviti analizu usporedbe podijeljenih spremnika s podijeljenim zapremninama spremnika i zapremninama utvrđenim na temelju ispunjenih izjava, te osnovicu na temelju koje je izračunata krajnja cijena za korisnike.;
  • prikupiti sve potrebne parametre za izračun cijena odvoza otpada
  • napraviti simulaciju cijena za svaku JLS kako bi se utvrdio stvarni trošak prikupljanja otpada na Pazinštini.

Molim da nas izvijestite o rezultatima ovih zaključaka, kao i o konkretnom sadržaju te o budućim koracima po pitanju promjena koji se tiču akata i samog sustava, budući da je riječ o osjetljivom i vrlo aktualnom životnom pitanju Pazina i Pazinsštine.

Molim i pisani odgovor.”

Dakle, rujan je iza nas, a mi još ne znamo kakve ćemo cijene prikupljanja otpada plaćati nakon kolovoza. U međuvremenu sam dobila Zapisnik Koordinacije iz kolovoza u kojem je vidljivo da Usluga ima prikupljene informacije koje bi bilo dobro i fer podijeliti sa zainteresiranom javnosti.

Građane i građanke i dalje tišti ova problematika pa u cilju poboljšanja transparentnosti rada Usluge i razvijanja bolje komunikacije Usluge i njenih korisnica i korisnika, pozivam Uslugu da održi javnu tribinu u listopadu da kojoj bi se zainteresiranoj javnosti predstavile prikupljene informacije, protekle, sadašnje i buduće aktivnosti vezane za poboljšanje sustava i naplatu usluge prikupljanja otpada.

 

Suzana Jašić

gradska vijećnica

Zapisnik 30. kolovoza 2018

1 komentara na “Kakve ćemo cijene prikupljanja otpada plaćati od rujna nadalje?”

  1. Anonimno napisao:

    I ja jedva cekam racun s obzirom da kompostiram i odvajam a placam imisljeni neki volumen kao da nije dosta 3 kn po bacanju. Oni ti zadaju nesto da placas ca su si u svojim glavama zscrtali. I dalje mislim da je bit svega uzeti novce gradjanima. Da ne govorimo kako smrdi oko spremnika a posebno kad ga prazne. Kome se obratiti, evo to me zanima jer se Usluga pravi slijepa i gluha.

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.