Kanalizacija od Starog Pazina do industrijske zone

prociscivac_pazin.jpgPočela je gradnja južnog kraka pazinske kanalizacije, koji se od novog naselja u Starom Pazinu, u dužini od 1,97 kilometara, uz državnu cestu proteže do Industrijske zone Ciburi. Investicija je vrijedna 1,75 milijuna kuna, a zajednički je financiraju Istarska županija s 800 tisuća, Hrvatske vode s 500 tisuća i Grad Pazin s 450 tisuća kuna.


Uz kanalizaciju, na pojedinim dijelovima trase, ovisno o stanju izgrađenosti, polagat će se električne i telekomunikacijske instalacije, a od rotora na južnom ulazu u Pazin do benzinske stanice na Stanciji Pataj položit će se kabel za javnu rasvjetu. Ove će dodatne radove financirati HEP i HT, pa će ukupna investicija doseći gotovo dva milijuna kuna, kaže direktor Usluge Dragan Šipraka.

Izgradnjom kolektora steći će se preduvjeti za spajanje na sustav odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda cijelog južnog dijela Pazina: dijela novog naselja Starog Pazina, Lovrina, Rogovića, Stancije Pataj i benzinske stanice te Industrijske zone Ciburi. Sva će naselja biti spojena na crpnu stanicu u Starom Pazinu, odakle će se vode tlačnim cjevovodom transportirati do Zagrebačke ulice, odande se gravitacijskim cjevovodom izlijevati do pročistača otpadnih voda, a nakon pročišćavanja ispuštati u Pazinsku jamu.
Ova je investicija od izuzetne važnosti za Pazin jer se njome stvaraju preduvjeti za izgradnju na velikom prostoru između Starog Pazina i Stancije Pataj, uključujući Cibure. Na njemu se, barem koliko je zasad poznato, planiraju graditi dom umirovljenika, vatrogasni dom i nekoliko stambenih objekta, a vjerojatno će gradnja komunalne infrastrukture privući još pokojeg investitora.

Mirjan Rimanić
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.