Kandidati liste Pametno i Unija Kvarnera u Pazinu

Kandidati liste Pametno i Unija Kvarnera u Pazinu su predstavili svoj Program za EU. Ivica Puljak i Majda Manjgotić Paravić posebice su istaknuli politike jačanja regija, koje će se razvijati na znanjima i novim tehnologijama te otvarati prostor privatnom sektoru da se više uključi u područja zaštite okoliša i borbe protiv klimatskih promjena što su izazovi današnjice i globalnog svijeta.

Jake regije mogu samo doprinijeti jačanju i ujedinjavanju Europe i njezinom boljem pozicioniranju i na globalnoj sceni. Hrvatska s takvim politikama razvoja jakih regija može uzeti ravnopravnu ulogu u razvoju Europe.

– Za napredak i budućnost Europe važno je poticanje transfera znanja i tehnologije u suradnji znanstvenih instituta i sveučilišta s dionicima iz gospodarstva te u tom području stvaranje prilika za mlade poduzetnike i sve one koji stvaraju nova i inovativna poduzeća širom Europe. Mi želimo Europu koja potiče i brani slobodno poduzetništvo i poslovanje. Mi želimo graditi europsku Hrvatsku u kojoj nema lažne dileme radnici ili poduzetnici već su zadovoljni i radnici i poduzetnici – naglasio je Ivica Puljak, nositelj liste 20.

Puljak i Manjgotić Paravić su naglasili kako se nasuprot politikama kojima se građane plaši Europom i napretkom, kandidati na listi Pametno i Unija Kvarnera zalažu za pozitivne i konstruktivne politike koje će građanima omogućiti da putem svojih europskih predstavnika ravnopravno sudjeluju u izgradnji svoje sadašnjosti i budućnosti. Naši su ljudi željni profesionalne afirmacije i samo ih u tome treba poticati.

© iPazin.net portal 2001. - 2024.