Kantautor Luka Belani u Pazinskom Bunkeru

Screen Shot 2015-01-22 at 09.49.00Luka Belani je kantautor iz Križevaca s adresom u Zagrebu, a ove subote, 24. siječnja predstavit će se u pazinskom Bunkeru. Nastup počinje u 21 i 30 sati.

Sa svoja dva albuma, B-Side Of My Mind (2009) te Changin’ Chapters (2011) izadnih za Aquarius Records privukao je pažnju kritike i publike. B-Side Of My Mind je od strane nekoliko eminentnih kritičara nazivan debi albumom godine, a radijski singl Guarded By Angels završio je na petom mjestu godišnje liste najpuštanijih domaćih pjesama na Otvorenom radiju.

Changin’ Chapters je postigao još veći uspjeh koji je rezultirao znatnijim radijskim emitiranjem, velikom medijskom pažnjom, odličnim recenzijama u tiskanim (…najuzbudljiviji domaći rock glazbenik na granici akustičnog kantautorstva i strastvenog bendovskog rocka…, Horvat, Vjesnik.) i internet medijima te nastupom na INmusic festivalu 2011. na main stageu.

Album je uvršten u Top5 domaćih albuma 2011. po godišnjoj listi Tportala u kojoj je sudjelovalo 32 glazbenih urednika i novinara.

Iskustvom broji oko 400 nastupa, solo i s bendom. Uz nastupe u Hrvatskoj, to uključuje i nastupe u Londonu, Amsterdamu, Beču, Bratislavi, Budimpešti, Srbiji, turneju po jugozapadnoj Engleskoj (veljača 2013.) te šest turneja u Njemačkoj, od kojih je posljednja, 16-dnevna u rujnu ove godine, zaključena s nastupom u Berlinu. U travnju 2013. godine samostalno je objavio “What The Ghosts Want Us To Do” EP te trenutno dovršava novi album. Više o Luki na njegovoj službenoj, Facebook te Soundcloud stranici.

kulturistra.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.