Kapuralin: Zvižduci u Pazinu nisu upućeni svećenstvu nego predsjednici

‘Zvižduci u Pazinu nisu upućeni svećenstvu ni mons. Boži Milanoviću, nego Kolindi Grabar Kitarović’, rekao je danas na konferenciji za novinare Vladimir Kapuralin ispred Socijalističke radničke partije.

Prema njegovim riječima, prisutne je izrevoltiralo to što je predsjednica ignorirala rezultate ukupne borbe partizanskih boraca u NOB – i gdje je živote položilo 17.000 Istrana, a zasluge za sjedinjenje, odnosno povrat okupiranih područja Istre, slovenskog i hrvatskog Primorja, Rijeke, Zadra, Splita i otoka, pripisala je katoličkoj crkvi i svećenstvu u Istri.

‘To je revoltiralo prisutne koji su joj opravdano uputili salve zvižduka i negodovanja. Isto se dogodilo i saborskom zastupniku Antonu Klimanu za sličan nastup’, zaključio je Kapuralin.

Ustvrdio je kako su svećenici odradili posao u okviru pozicije koju su imali u društvu, odnosno, dali podatke iz arhive koju su imali. ‘Da li bi bilo korektno da te podatke nisu ustupili međunarodnoj komisiji’, zapitao se Kapuralin.

Dodaje da iz crkvenih krugova stižu neosnovane optužbe da su nove jugoslavenske vlasti zaboravile doprinos istarskog svećenstva i mons. Bože Milanovića, što, tvrdi, nije točno.

‘Omogućeno mu je bilo otvaranje crkvenih institucija, izdavačka djelatnost, 1962. mu je dodijeljen počasni doktorat zagrebačkog sveučilišta, a 1978. godine, zajedno sa mons. Dragutinom Nežićem biva odlikovan ordenom zasluge za narod srebrnim zracima’, rekao je Kapuralin.

Na kraju, Kapuralin je izdvojio još jedan detalj, kako je rekao, samo jedan u nizu gafova Kolinde Grabar Kitarović, a koji je promaknuo medijima.
‘Predsjednica nije znala ispravno izgovoriti ni ime Bože Milanovića, te ga je u nekoliko navrata preimenovala u Božo Milanković. Postavlja se pitanje, nakon toliko gafova, od kada je ustoličena, u kojima omalovažava kvazi državu kojoj je na čelu, sebe i vlastitu obitelj, što rade njeni savjetnici, ima li ih i da li ih sluša, te na koncu konca, što ta žena zna radit, osim što odlično govori engleski’, zapitao se Kapuralin, te dodao da postoji video zapis u kojemu predsjednica krivo izgovara ime Bože Milanovića.

regionalexpress.hr

4 komentara na “Kapuralin: Zvižduci u Pazinu nisu upućeni svećenstvu nego predsjednici”

 1. srp i čekić napisao:

  Ovaj Vlado Kapuralin piše uvredljivo o osobi iz javnog života. Koristi termine “ustoličena”, “omalovažava kvazi državu…”, “što ta žena radi…”. “Postoji video zapis… “. Osoba koja koristi ovakvu i sličnu retoriku ne smije dobiti prostor u javnim glasilima. Usmjerite ga na tretmane u cilju preobrazbe u osobu osposobljenu za zajednički suživot.

 2. penzć napisao:

  Sve što je gospodin Vlado Kapuralin rekao točno je pa ne može biti uvredljivo. Pretpostavljan da Vam je gospodin Vlado Kapuralin ili prijatelj ili poznanik s obzirom da u Vašem komentaru koristite pokaznu zamjenicu ovaj. Čudno je i smiješno što biste Vi sve zabranili. A i preodgajali bi ljude . Svašta.

 3. čekić napisao:

  penzć nije riječ o točnosti navedenoga što piše srp i čekić. To je vidljivo i iz citata koje srp i čekić objavljuje. Problem je o načinu na koji predsjednik SRP-a (javna osoba jedne javne institucije u društvu) komentira drugu javnu osobu (predsjednicu druge javne institucije višeg nivoa, puno višeg nivoa). Nema tu ništa ni čudno niti smiješno. Nije riječ o zabranama, već o osnovama odgoja koji je navedeni gospodin morao dobiti u djetinjstvu.

 4. Anonimno napisao:

  odjebite više s tin glupostima i hote napred

Komentiranje je onemogućeno.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.