Karatisti Senseia nastupom u Trbovlju i županijskom prvenstvu podebljali kolekciju medalja

Nastupom minulih dana na dvije manifestacije koje su donijele nove medalje karatisti pazinskog Senseia zaključili su najplodonosniju godinu otkako klub djeluje.

Najprije su sudjelovanje na 39. izdanju međunarodnog karate turnira u slovenskom Trbovlju u konkurenciji 386 takmičara, članova 61 kluba iz 11 europskih zemalja okončali osvajanjem srebra i bronce. Na drugu stepenicu pobjedničkog postolja popela se Nina Buršić u kategoriji učenica -40 kg kojoj je pak zlato izmaklo u finalnoj borbi tek nakon preglasavanja sudaca. Brončani je bio Danijel Pamić pobijedivši u repasažnoj borbi za treće mjesto. Manje sreće u repasažu kod učenika -35 kg imao je Luka Škrlj završivši tako na diobi petog mjesta, dok su Filip Boldin kod mlađih kadeta -48 kg i Stela Pletenac u kategoriji učenica zaustavljeni u prvom kolu.

Nakon Slovenije uslijedilo je županijsko prvenstvo za starije uzraste, od kadeta do seniora koje je održano u pulskom Domu braće Ribar uz sudjelovanje šest istarskih klubova. Karate klub Sensei sudjelovao je s tri takmičara u pojedinačnoj konkurenciji, te jednom ekipom. Andrej Žgrablić se u kategoriji kadeta -57 kg okitio srebrom, dok je njegov klupski kolega Dalen Belić u istoj kategoriji nastup završio stepenicu niže osvojivši tako medalju brončanog sjaja. Kolekciju medalja povećala je trinaestogodišnja Julija Pletenac koja je nastupila u starijoj dobnoj kategoriji, kadetkinja -54 kg (14 i 15 godina) gdje je osvojila odlično drugo mjesto. Ekipa pazinskog Senseia, koju su činili Adam Jašić, Dalen Belić, te Andrej Žgrablić također je bila uspješna okončavši županijsko prvenstvo na trećem mjestu koje im je donijelo brončanu medalju. (KK Sensei)

© iPazin.net portal 2001. - 2024.