Karlo Brajković 55. na Europskom prvenstvu u MTB za mlade u Austriji

2Prošle sedmice točnije od 11. do 16. kolovoza 2013. godine održalo se Europsko prvenstvo mladih vozača MTB-a na kojoj je nastupilo 46 ekipa do 15 godina i 57 ekipa do 17 godina.

Kategoriju su sačinjavali dva dečka i jedna cura, tako je Karlo nastupio sa Rokom Fržopom iz Vodica i Emom Filipović iz Zagreba. Na natjecanju u vrlo zahtjevnim disciplinama u pet dana od kojih neke naši vozači nisu nikada niti vozili moramo istaknuti one XCO i XCM.

Najprije su se održavale kvalifikacije za startni poredak na kojemu je Karlo imao veliki peh tj. vozač iza njega udara ga u zadnje kolo te zbog loma mjenjača mora odustati od kvalifikacija te starta zadnji. Isto tako u maratonu zbog pada ne uspijeva zadržati dobru poziciju te završava na 72. mjestu, iako je prvi dio utrke bio u vodećoj skupini.

Tako demoraliziran ipak uspijeva podići samopouzdanje. Zadnjeg dana starta kao posljednji u XCO te odmah na početku uspijeva izboriti nešto bolju situaciju i probija se do sredine grupe te se uspijeva držati do kraja u glavnoj grupi te zauzima više nego dobro 55 mjesto uzimajući u vidu startnu poziciju.

“Po prvi put nastup na velikom natjecanju sigurno je doprinijelo da naš vozač stekne veliko iskustvo i da osjeti nemilosrdnost vozača velikih zemalja. Inače utrke su obilježili veliki padovi te teže i lakše ozljede vozača koju smo osjetili i na vlastitoj koži, naša natjecateljica do 17 godina Dea Pavičić završila je u bolnici na 3 dana.

Moramo istaknuti i dobar rezultat Marina Zorka koji je u svojoj kategoriji osvojio 45 mjesto što je ujedno i najbolji pojedinačni plasman naših natjecatelja na EP-u”, javljaju iz kluba.

Karlo Brajković ima uspješnu sezonu iza sebe te je dostojno prezentirao grad Pazin osvojivši nacionalno prvenstvo i kup RH. Nastup za reprezentaciju bio je šlag na tortu tog talentiranog vozača MTB-a kluba Istra Pazin.

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.