Karlo Brajković najbolji kadet ovogodišnjeg XCO Kupa Hrvatske

2Karlo Brajković, Pazinjan u dresu BBK Grožnjana, kroz osam ovosezonskih utrka diljem Lijepe naše sakupio je najviše bodova među kadetima i u ukupnom poretku XCO Kupa zauzeo prvo mjesto, a čime je ujedno obranio lanjsku titulu pobjednika i potvrdio da polako ulazi u sam vrh hrvatskog brdskog biciklizma.

O ovogodišnjoj tituli pobjednika među kadetima odlučivalo se u zadnjoj utrci u Svetom Martinu na Muri gdje je Brajković nakon odvoženih 16 kilometara zauzeo drugo mjesto i sa novih 35 bodova pobjegao najbližem pratiocu u ukupnom poretku Marku Vujoviću iz BGK Tuškanca za dva boda.

Isplatio se tako sav trud mladom pazinskom brdskom biciklistu koji je formu počeo brusiti još u veljači nakon čega je nanizao osam utrka. Jednu manje, propustivši upravo zadnju u Svetom Martinu na Muri, nanizao je njegov klupski kolega Sandi Bažon, još jedan Pazinjan koji je ove sezone u Kupu branio boje grožnjanskog kluba. Bažon je ove sezone nastupio premijerno u najjačoj, elite kategoriji, a gdje je, pak, pozornost na sebe skrenuo osvajanjem trećeg mjesta u ukupnom poretku odmah iza Mila Pilskog iz BGK Tuškanca koji je u ukupnom poretku bio drugi te pomalo nedodirljivog Filipa Turka iz samoborskog Šišmiša koji je na čelo kolone zasjeo sa sedam pobjeda u osam utrka.

Da kreću stopama svojih uzora Bažona i Brajkovića pokazale su kroz ovogodišnje natjecanje mlade nade pazinskog brdskog biciklizma okupljene pod „zastavom“ MTB Istra Pazin, a gdje su ostvareni prvi značajni rezultati. Tako se Noel Pilat može pohvaliti osvojenim trećim mjestom u Kupu u kategoriji najmlađih, dok je Antonio Sergo bio šesti, a Mateo Matić osmi. Pored njih, natjecanje je okusio i mladi Nikita Losinsky. Od ostalih Pazinjana koji voze za druge klubove valja spomenuti i Paola Riga koji je već nekoliko sezona vjeran dresu Tuškanca, a u kojemu je ove godine u Kupu osvojio osmo mjesto u najjačoj, elite kategoriji.

Mladen Pilat

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.