Karlo Brajković prvak Hrvatske u Cross Country – Eliminatoru

Ove subote održano je državno prvenstvo, I XCE “Eliminatro dva zvonika” u Bujama. Kružna staza u dužini od 800 metara pretežito zemljane podloge ponudila je pregršt uzbudljivosti za sve posjetitelje. Utrka se dijeli na dvije kategorije mlađi od 17 godina i elite stariji od 17 godina.

U elite kategoriji od početka kvalifikacija pa do finala dominirali su Pazinjani članovi BBK Grožnjan, Karlo Brajković i Sandi Bažon. U kvalifikacijama najbrže vrijeme odvozio je Sandi Bažon dok je Karlo bio drugi sa zaostatkom od jedne sekunde. Grupnu fazu daljnjih kvalifikacija oba vozača prošli su bez većih problema te se tako našli u finalu. U finalnoj grupi bili su pored spomenutih vozača i vozači BGK Tuškanaca Mrko Vujević i BK Maraton Kreidler Meštrić Josip koji je zauzeo treće mjesto.

Od početka utrka Sandi i Karlo dali su do znanja da će se između njih dvojce odlučivati o prvaku, tako je i bilo, od starta do cilja kolo do kola u predivnoj fer borbi do zadnjeg zavoja i fotofiniš. Karlu je to prva titula u eliminatoru dok Sadni ima jednu iz 2015 godine.

Mladen Pilat

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2022.