Kaštijun diktira zatvaranje deponija Jelenčići

JelenčićiUsluga je jučer od Gradskog poglavarstva dobila dozvolu da odlaže komunalni i neopasni industrijski otpad na zemljištu u gradskom vlasništvu uz postojeći deponij u Jelenčićima. Procjenjuje se da će se potonji, koji koriste Pazin i okolne općine, napuniti do kraja godine. Zatvaranje deponija Jelenčići ovisi o početku rada Kaštijuna što se po zadnjim informacijama planira do kraja 2011. godine.
Grad će za kupnju nešto više od četiri tisuće kvadrata zemljišta u Trvižu koje nije u građevinskoj zoni platiti 122 tisuće kuna. Radi se o površini uz groblje namijenjenoj gradnji parkirališta.
Prihvaćen je sporazum o sufinanciranju rada Savjetovališta za brak i obitelj koji će se potpisati ako ga prihvate u općinama Pazinštine, Buzetu i Žminju, jer su korisnici i iz tih područja, a primjenjivat će se od 1. siječnja 2008. Ovo je prvi put da se predlaže ovakvo sufinanciranje s time da bi korisnici plaćali manje ako njihov grad ili općina sufinanciraju rad savjetovališta.
Poglavarstvo je za 42 blagdanska paketa za osobe u domovima i dijete u udomiteljskoj obitelji odobrilo 4.200 kuna, za 62 paketa socijalno ugroženim obiteljima 10.800, za prigodne pakete 23 pazinska člana Udruge za pomoć osobama s mentalnom retardacijom Istarske županije iz Pule 2.000 i kao pomoć županijskoj Udruzi roditelja osoba s kombiniranim smetnjama u psihofizičkom razvoju za kupnju paketa 500 kuna. Prihvaćen je program obilježavanja prosinačkih blagdana koje je predložilo Društvo Naša djeca s tim da je vrijednost poklon-paketa za mališane s 50 povećana na 60 kuna. Ukupan je potrebno gotovo 74 tisuće kuna od čega oko 43 tisuće za 530 poklon-paketa. S 4.000 kuna Grad će sufinancirati Božićno-novogodišnji koncert Folklornog društva Pazin 15. prosinca.

Selvina Benić
Glasistre.hr

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.