Kazališna večer “U Lindaru gradu…” – Europski nakurnjak na lindarskoj forteci

pazin iz lindaraNastala prema tekstu Alen Lorencina, ˝Europski nakurnjak˝ predstava je riječkog amaterskog kazališta Teatar Scena fokusirana na duhovitom prikazu aktualne tematike članstva Hrvatske u Europskoj uniji. Premijera predstave izvedena je 1. srpnja 2013. godine na Trsatskoj gradini čime je službeno otvorila manifestaciju „Ljeto na Gradini“. Na 1. smotri amaterskih kazališta Primorsko-goranske županije,održanoj početkom ožujka 2014., predstava je proglašena najboljom amaterskom predstavom Primorsko-goranske županije. Ova će se predstava, nakon što je prvi termin odgođen, odigrati ove nedjelje, 20. lipnja, s početkom u 21 sat, u Lindaru.

Ukratko o predstavi:
Radnja predstave započinje netom prije ulaska Hrvatske u Europsku uniju.
Koncipirana je oko različitih stavova dvoje glavnih likova, babe Katarine i njenog unuka Boška, o ulasku u Europsku uniju.
Baba Katarina je žena u dobi od 80 godina, rodom iz Istre, u dobroj formi, jako inteligentna , brza u pokretu, a još brža na jeziku, stara partizanka koja smatra da će nam ulaskom u EU biti puno gore nego sad.

Unuk Boško je mladić od 28 godina, pozitivna ličnost, vedar, tek je završio fakultet, ne može naći posao i smatra da će nam u EU biti puno bolje nego sad.
Radnja se zapliće kada Boško odluči pokrenuti posao prodaje autohtonih hrvatskih nakurnjaka.
Što su točno baba i unuk smislili da bi pokrenuli vlastiti biznis nakon ulaska u EU, kako je u to upletena Nova Slovenska banka, zaljubljena susjeda i modni kreator Đani Armani, tko potajno ubrzava, zaustavlja i premotava predstavu te koji je to najnoviji autohtoni Hrvatski proizvod „Crokurnjak“ saznati ćete nakon što pogledate predstavu i dobro se nasmijete.

Igraju: Alen Lorencin, Nikola Šubić, Tanja Pavlović, Danijela Macura, Dino Popovac.

iPazin.net

Komentari
Najčitanije u 7 dana
Anketa

Jeste li zadovoljni dijelom proračuna o kojem odlučuju građani


Pogledaj rezultate

Prethodne ankete

Najčitanije u 30 dana

© iPazin.net portal 2001. - 2024.